Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg

Meer info over de veelvoorkomende huidaandoening: huidkanker

Bij maar liefst 52% van de mensen waarbij kanker wordt gediagnostiseerd, wordt de diagnose huidkanker gegeven. Alleen al in 2021 bedroeg dit 82.800 mensen. Dit aantal zal de komende jaren flink stijgen. Zodra zonlicht op de huid komt, ontstaat er een ontstekingsreactie dat zorgt voor beschadiging aan de huidcellen. Ook het erfelijk materiaal (DNA) in de huidcellen speelt een rol bij de vorming van huidkanker. Hierdoor vormt huidkanker zich gemiddeld pas na 30 jaar.

Huidaandoeningen in Nederland

Vroegtijdige opsporing van huidaandoeningen is essentieel. Bij twijfels over moedervlekken of andere vreemde plekjes op de huid is het van belang om door een expert de plekjes te laten beoordelen. Niet alleen vreemde moedervlekken, maar ook rode plekjes, uitslag of jeukende blijvende wondjes, zijn verstandig om te laten beoordelen voor de juiste behandeling. Kies voor een huid controle die beoordeeld wordt door een dermatoloog voor een betrouwbare diagnose.

Boek uw huidonderzoek
Huidscan MediHealthGroup
HART- EN VAATONDERZOEK REDT LEVENS

Aandacht voor huidonderzoek

Vele mensen zijn niet op de hoogte dat zij een verdacht plekje hebben of risico lopen op het krijgen van huidaandoeningen. Hierdoor vraag MediHealthGroup aandacht voor huidaandoeningen om:

  • Het aantal zieken en sterftegevallen terug te dringen
  • De juiste diagnose op tijd te stellen
  • Huidkanker in een vroeg stadium te behandelen

Waarom een preventief huidonderzoek

Hartslag
Misidentificatie van plekjes

10,9% van diagnostiseringsfouten door de huisartsen komen door misidentificatie van huidproblemen. Een dermatoloog is gespecialiseerd in het herkennen van verdachte plekjes en zal daarom ook minder snel een diagnostiseringsfout maken ten opzichte van een huisarts.

  • Huidscans worden gecontroleerd door een dermatoloog
Hartslag
Lange wachttijden bij dermatoloog

Bij twijfel zal de huisarts een doorverwijzing geven naar de dermatoloog, wat zorgt voor lange wachtrijen bij de dermatoloog. Snelheid essentieel. Bij de doorverwijzing van MediHealthGroup krijgt men voorrang indien nodig.

  • Doorverwijzing gebasseerd op de diagnose van een dermatoloog
Hartslag
Betrouwbare referentiescans

Bij periodieke controle van een huidscan wordt er vanaf dezelfde afstand en met hetzelfde licht een close-up scan gemaakt waardoor enige wijzigingen van een plekje direct geconstateerd kunnen worden. Wijzigende plekjes zijn de grootste indicator van huidkanker en dus een belangrijk meet middel.

  • Betrouwbaarste wijzigingen control methode van plekjes

Huidkanker: Loop ik risico?

In 2032 naar schatting 156.000 diagnoses huidkanker per jaar

Bij risicofactoren aan huidkanker denkt men veelal aan het te weinig insmeren met zonnebrand. Echter, er zijn nog veel meer belangrijke risicofactoren die in acht gehouden moeten worden.

zonlicht MediHealthGroup

Overmatige blootstelling aan UV-stralen

Bij overmatige blootstelling aan de zon loopt et verhoogd risico op huidkanker. Mensen met die een beroep buiten beoefenen hebben tot 5 keer meer kans op het krijgen van huidkanker.

Veel moedervlekken

Wanneer men veel moedervlekken op de huid heeft loopt men een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker. Daarbij zijn moedervlekken met een grote afmeting ook een belangrijke risicofactor.

Erfelijkheid MediHealthGroup

Genetisch

Wanneer men veel kankerpatiënten in nabije familie heeft, wordt gesproken van een genetische aanleg voor kanker. Ook dan heeft u een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker.

Stress MediHealthGroup

Huidtype

Mensen met een lichte huid hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker. Dit komt omdat men sneller vatbaar is voor verbranden en hiermee het DNA in de huidcellen wordt aangetast.

Voordelen van het MediHealthGroup huidonderzoek

Bij MediHealthGroup wordt er gebruik gemaakt van een multidisciplinaire samenwerking. Hiermee bent u verzekerd dat er naar de resultaten van uw onderzoek wordt gekeken door de juiste specialist.

  • Geen wachttijden van 3 maanden
  • Door de zorgverzekeraar vergoed
  • Geen invloed op eigen risico
  • Bij indicaties volgt voorrang op onderzoek bij de dermatoloog
Boek uw huidonderzoek

Ontmoet het medisch specialisten team

Jaap
Lustig
Cardioloog
BIG: 09917526101
Kevin Claessen huisarts
Kevin
Claessen
Huisarts
BIG: 49918232701
Ad
Massuger
Huisarts
BIG: 39022688701
Gerke
Erkelens
Cardioloog
BIG: 49915261101
Sayonara Daal
Medisch adviseur, physician assistant
BIG: 29925072081
Herm
Martens
Dermatoloog
BIG: 59909836401
Adrie Schaap
Praktijkondersteuner
BIG: 19006812830
Sinan Altunas
Cardioloog
BIG: 09059671301
Anita Immerzeel
Praktijkondersteuner
BIG: 99009803530

Procedure

1 Afspraak en vragenformulier

Boek uw afspraak en krijg het NHG gevalideerde vragenformulier opgestuurd. Indien u indicaties hebt voor een huidaandoening zal u een uitnodiging ontvangen voor een fysiek consult bij een praktijk bij u in de buurt.

2 Bezoek onze praktijk

Kom langs bij één van onze praktijken op de door u gekozen tijd. Tijdens de afspraak zullen de door u aangegeven verdachte plekjes gescand worden. Er zal zowel een scan van ver weg als dichtbij gemaakt worden.

 

3 Laat de dermatoloog u adviseren

De dermatoloog zal de opgestuurde foto’s grondig bekijken en aan de hand hiervan een advies voorschrijven. Het advies kan als volgt luiden:

-> Er is niks aan de hand, maar houd het plekje wel in de gaten;

-> Het plekje ziet er verdacht uit, met uw toestemming, wordt u doorverwezen om er nader onderzoek naar te laten doen;

-> Het plekje is foute boel. U wordt direct, met uw toestemming, doorverwezen naar een medisch centrum om het plekje te laten behandelen.

4 Ontvang uw uitslag

De dermatoloog zal uw resultaat via een beveiligde e-mail opsturen. Aan de hand van dit resultaat kan u de benodigde vervolgstappen nemen zoals een afspraak maken bij de dermatoloog.

Kom meer te weten over huidkanker

Stadia van huidkanker MediHealthGroup
Stadia van huidkanker

Wanneer je een plekje op je huid herkent die niet normaal lijkt, lees ons andere artikel over het herkennen van dit soort plekjes, moet je deze laten controleren.

Aan de hand van onderzoek kan bepaald worden in welk stadia van huidkanker jij zit en hoe de verdere behandeling eruit zal zien.

Lees meer
Soorten UV straling bronnen en huidkanker

UV straling is onder andere te vinden in zonlicht. Teveel UV straling kan een oorzaak zijn van huidkanker.

Bij verbranding is er een stukje DNA beschadigd maar deze schade kan het lichaam vaak zelf weer repareren.

Lees meer
huidkanker vormen MediHealthGroup
Verschillende types huidkanker

Huidkanker komt voor op plekken die veel in de zon komen zoals: het gezicht, armen, benen, de romp en de handen.

De meest voorkomede vormen zijn Basaalcelcarcinoom (BCC), Plaveiselcelcarcinoom (PCC) en Melanoom.

Lees meer

Een greep uit onze beoordelingen

Prettige ontvangst en onderzoek. Alles duidelijk uitgelegd en in overleg. Fijn dat er een locatie in mijn eigen woonplaats is.

J. Leeflang
07-03-2023

Vandaag op locatie in Uden geweest, ik werd er heel netjes geholpen met 3 onderzoeken, door een vrolijke eerlijke lieve dame! Nu even 2 weken wachten op de uitslag.

Irene
28-02-2023

Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar.

Helma Kremers
22-02-2023

Ik ben heel hartelijk ontvangen door Funda. Ze heeft netjes en vakkundig uitgelegd wat bedoeling is en vervolgens de onderzoeken uitgevoerd.

Gülay Yalcin
28-02-2023

Zeer duidelijke en professionele uitleg van vragen .
Vriendelijke hulp en behandeling door Marianne.
Geeft een vertrouwd gevoel

Johan Ploeg
28-02-2023

Vriendelijk, nemen alle tijd voor je. Leggen alles netjes uit.

Henriet Lindemulder
07-03-2023

Ik voelde me welkom en ik kreeg een goede uitleg wat er ging gebeuren. De moedervlekken werden met zorg gecontroleerd en samen hebben we besloten welke moedervlekken op de foto zouden gaan om doorgestuurd te worden naar de dermatoloog. Ik ben blij dat ik het gedaan heb want nu krijg ik over 2 weken de uitslag en wat dat ook mag zijn, ik heb nu goed voor mezelf gezorgd!

Claire de Groot
15-02-2023

Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.

M van Weerdenburg
13-02-2023

Zeer snel en vriendelijk geholpen wekt vetrouwen.

mevr. GJ. Kohlmeijer
06-03-2023

Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt.
Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg.
Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd!
Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek.
Ook het gratis ecg was een kans.
Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst!
Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft.
Voorkomen is beter als genezen.

Louise
09-02-2023

Vriendelijk. Ze nemen de tijd voor je. Vakkundig. Duidelijke en heldere communicatie.

Anna Hoogenbosch
01-03-2023

Ik werd mooi op tijd geholpen. Na een fijn gesprek met Funda, konden de onderzoeken beginnen. Fijne ongedwongen sfeer. Volgend jaar wordt ik opnieuw opgeroepen, ik ben heel positief

Marion
17-02-2023

Zeer goede en snelle lijnen in communiatie. Dit heb ik ook ervaren bij aanvraag en verzending van test en doorstuern uitslag. Leveren hoge en zeer uitgebreide informatie en kwaliteit bij de uitslag met klantvriendelijk rapport van onderzoek. Persoonlijke en uiterst vriendelijke benadering. Bieden alle ruimte bij mogelijke vragen nav rapport. Ingrid

Ingrid
06-02-2023

Hele vriendelijke vrouw die mij heeft onderzocht. Ze heeft alles heel duidelijk uitgelegd. In overleg met mij zijn foto's opgestuurd. Ik voelde me op mijn gemak bij haar.

Dianne
17-02-2023

Precies op tijd aan de beurt en een fijne verpleegkundige

Marian Spijker
03-03-2023

Vandaagg langs geweest in Diemen bijzonder plezierig onderhoud gehad met Funda,ik kon alles vragen en kreeg een eerlijk, open en begrijpelijk antwoord.Dank daarvoor,ik zal zeker mijn ervaring delen met hen die ook een onderzoek zouden willen.Hartelijke groet.Jos Bavelaar

Jos Bavelaar
03-02-2023

Het stond op Facebook,dat veraste mij. Er is naar de plek gekeken die ik verdacht vond. Er is een scan van gemaakt en ik hoor de uitslag over 2 weken.Vriendelijk geholpen! En ik vind het positief dat je je daar op deze manier voor aan kunt melden! Het is ook drempelvrij!

Nanda van der Wolf
30-01-2023

Er wordt naar je geluisterd. Er is ruimte om achtergrond informatie die niet in het formulier aan de orde komt te bespreken.
Je wordt rustig en met respect behandeld.

Nicole Zwartbol
10-02-2023

Keurig netjes ontvangen door een vriendelijke medewerkster die verstand van zaken heeft.

Hilda Hatzmann
25-02-2023

Ik werd erg vriendelijk ontvangen, er werd uitgebreide uitleg gegeven en antwoord op al mijn vragen. En er werd ruim de tijd genomen

Nathalie van Elsacker
15-02-2023

Vanmiddag was ik bij Lisa. Een hele lieve vrouw/meisje.
Ze legde alles heel goed uit en ik was volledig op mijn gemak bij haar.
Dank je wel voor de fijne "behandeling"

K. Visser
07-02-2023

Heel nuttig zo’n preventief onderzoek. En nog gratis ook. Je wordt heel deskundig en adequaat geholpen. Ik kan het aanbevelen!

Bernadette van den Oudenrijn
16-02-2023

Ik ben geholpen door de assistent in Diemen. Hierbij heb ik 3 onderzoeken gedaan die snel en flexibel gedaan zijn. Ik ben vriendelijk ontvangen door een zeer enthousiaste assistent. Alleen het punt dat mij zeer irriteerde was dat de tafel waarop ik mijn arm legde erg wiebelde.

Melisa
18-01-2023

Ik werd serieus genomen ..ze nam de tyd om alles goed te onderzoeken ..fijne uitleg.. goed onderzoek..

Irene de Zeeuw
20-02-2023

Precies werk en info
Rust en aandacht
Vriendelijk
Goede uitleg van reden waarom je er bent
En hoe je er zelf over denkt
Goede stap in een richting voor evt verdere stappen te ondernemen voor onderzoek.

P. de J
18-01-2023

Snel onderzoek, wel anders dan ik verwachtte. Je moet zelf een plekje aanwijzen, daar wordt een scan van gemaakt en die wordt doorgestuurd naar dermatoloog.
Ik verwachtte een controle van mijn hele lichaam.

Anneke den Besten
16-01-2023

Vragenlijst ingevuld, telefonisch uitgenodigd, duidelijk antwoord op m’n vragen. Onderzoek werd duidelijk uitgelegd en is prima verlopen, fijne medewerker!

Natasja
31-01-2023

Prettige ontvangst door Marianne in Uden
Goede voorlichting

Annet van Horen
24-02-2023

Uitstekend geholpen door Funda bij MediHealth in Diemen! Ze was heel professioneel, vriendelijk en ervaren. Mooie praktijk en goede apparatuur.

Marleen van Dulemen
31-01-2023

Vriendelijk geholpen.
Mevrouw wist antwoord op al mijn vragen te geven.
Vind het goed dat er een preventie screening is (laagdrempelig!) voor allerlei aandoeningen.
Beter voorkomen dan genezen.

Claudia Lagerweij
11-01-2023

Hartelijk ontvangen,goede uitleg wat er gedaan wordt,duidelijk,en alles in overleg,heel fijne dokters assistente,neemt echt de tijd voor alle onderzoeken

Hanneke Voorn-Cramer
25-01-2023

Ik werd snel geholpen zeer vriendelijke en respect volle medenwerkers er werd goed naar mij geluisterd over hoe ik me voel kwa klachten gezelige ervaring zeer aan te raden

Wahib Hafsaoui
16-01-2023

Alles zag er netjes en verzorgd uit.
Het onderzoek werd van tevoren goed uitgelegd.
Prettige ervaring.

Ruizendaal-Vermeer
09-02-2023

Er wordt naar je geluisterd en serieus gekeken naar de dingen die je vraagt. Ze nemen de tijd voor je en alles wordt heel goed uitgelegd. Ik was erg tevreden.

van de Luitgaarden-Whyte
13-01-2023