Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg

Waarom een longonderzoek?

COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease, en is een chronische longziekte. Deze longziekte komt op de zesde plaats van ziektes die de hoogste sterfte in Nederland veroorzaken. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voorspelt dat COPD in 2030 de derde doodsoorzaak is. Een kenmerk van COPD is dat uw longen minder goed werken.

Heeft u indicatie voor COPD of astma?

Het begint met vage klachten, maar kan leiden tot onherstelbare schade aan uw longen. Onderzoek uw longinhoud met de spirometrie test en sluit uit of er sprake is van COPD. Door de chronische aard van de ziekte en de ingrijpende gevolgen, is het longonderzoek volledig vergoed vanuit de basisverzekering zolang er sprake is van indicatie. Doorgaans verslechterd de gezondheid bij deze longziekte ernstig wanneer er geen leefstijlveranderingen worden toegepast. Kijk of u in aanmerking komt voor een onderzoek door het indicatieformulier in te vullen en boek direct een vergoed longonderzoek en ontvang een betrouwbare diagnose van de longspecialist.

Kom ik in aanmerking voor een onderzoek
Beroepsziekte nummer 1 COPD

Aandacht voor longziektes

Bij de Nederlandse huisartsen zijn er 329.000 COPD-patiënten bekend, waarvan 192.000 mannen en 137.000 vrouwen. Ieder jaar worden er ruim 35.000 nieuwe patiënten met COPD geconstateerd. Van alle sterfgevallen in Nederland wordt ruim 25% veroorzaakt door een ziekte in de longen. Het aantal zieken met een longaandoening is sinds de jaren ’90 aanzienlijk gestegen. Bij MediHealthGroup streven wij ernaar de aandacht te vestigen op preventie en vroegtijdige diagnostiek, met als resultaat een gezondere samenleving. Door preventieve zorg toegankelijk te maken voor alle lagen van de samenleving, kan men achterhalen of zij een verhoogd risico lopen op het krijgen van longproblemen om zo:

  • Het aantal zieken en sterftegevallen terug te dringen;
  • De gepaarde zorgkosten hiermee te verminderen;
  • De juiste diagnose op tijd te stellen;
  • longaandoeningen in een vroeg stadium op te sporen.

Beroepslongziekten: loop ik met mijn werk risico?

Per jaar sterven er 2000 mensen aan beroepslongziekten


Bij risico’s van blootstelling aan stoffen denkt men veelal aan giftige stoffen. Echter, door blootstelling aan natuurlijke stoffen zoals mest, paprikapollen en zand kan men geleidelijk ernstig ziek worden met als uiteindelijk gevolg arbeidsongeschiktheid.

Klachten hart- en vaatziekte

Agrarische sector

Akkerbouw
Veeteelt
Tuinbouw
Molenaar

Klachten hart- en vaatziekte

Industrie sector

Bouw
Metaal
Productie
Havenbouw

Klachten hart- en vaatziekte

Chemie

Persoonlijke verzorging
Gezondheidszorg
Chemie
Schoonmaak

Klachten hart- en vaatziekte

Overig

Hout- en meubilering
Installatietechniek
Transport
Veilingen

jo-hounjet
“Meer dan veertig jaar bij dezelfde baas, een beroepsziekte krijgen, afgekeurd worden en van de ene op de andere dag ‘vergeten’ zijn.”
Jo Hounjet (62) COPD patiënt als gevolg van werk

Bewustwording: de connectie tussen covid-patiënten, rokers en longziektes

Ex-corona patiënten dubbel zoveel kans op COPD en hart ziektes

Roken is een van de grootste risicofactoren van COPD. Het frequent roken van een sigaret versnelt het proces van het afbreken van de longblaasjes, wat op langere termijn voor verergerde klachten kan zorgen.

Ex-covid patiënten hebben tot twaalf maanden na de infectie een tweemaal grotere kans hebben op het krijgen van COPD, hartziekten en astma. Hiermee is het ziek zijn geweest door het coronavirus een belangrijke nieuwe indicator voor COPD waar weinig mensen vanaf weten.

 

Voordelen van het preventief COPD onderzoek

Door het vroegtijdig opsporen van COPD kan u de juiste behandeling krijgen en uw levensstijl aanpassen. Hiermee heeft u een betere grip op het behouden van de kwaliteit van uw leven en zal de chronische ziekte minder ingrijpende gevolgen hebben.

  • Rapport opgesteld door een huisarts
  • Verwijzing naar longarts indien nodig
  • Vergoed vanuit de basisverzekering
  • Geen invloed op het eigen risico
Heb ik indicatie voor een longonderzoek?

Ontmoet het medisch specialisten team

Jaap
Lustig
Cardioloog
BIG: 09917526101
Kevin Claessen huisarts
Kevin
Claessen
Huisarts
BIG: 49918232701
Ad
Massuger
Huisarts
BIG: 39022688701
Gerke
Erkelens
Cardioloog
BIG: 49915261101
Sayonara Daal
Medisch adviseur, physician assistant
BIG: 29925072081
Herm
Martens
Dermatoloog
BIG: 59909836401
Adrie Schaap
Praktijkondersteuner
BIG: 19006812830
Sinan Altunas
Cardioloog
BIG: 09059671301
Anita Immerzeel
Praktijkondersteuner
BIG: 99009803530

Procedure

1 Vul het vragenformulier in

Vul het NHG gevalideerde vragenformulier in. Indien u indicaties heeft voor longziektes zal u een uitnodiging ontvangen voor een fysiek consult bij een praktijk bij u in de buurt.

2 Boek een consult

Naar aanleiding van uw antwoorden is het mogelijk om zelfstandig een consult in te boeken of samen met een secretariaat medewerker van MediHealthGroup.

Tijdens het boeken van een consult worden alle praktijken opgesomd en kunt u zien welke dicht bij u in de buurt zijn!

3 Bezoek de praktijk

Kom langs bij één van onze praktijken op de door u gekozen tijd. Tijdens de afspraak zal er een spirometrietest worden afgenomen, hiermee kan uw longfunctie in kaart gebracht worden. Daarbij zal uw saturatie opgemeten worden. De uitslagen hiervan zullen geanalyseerd worden door de longspecialist waaruit een advies volgt.

4 Laat de longarts u adviseren

De longarts zal de resultaten grondig analyseren en aan de hand hiervan een advies voorschrijven. Het advies zal u in een rapport ontvangen waarna u de juiste vervolgstappen kan nemen.

5 Ontvang uw uitslag

De longarts zal uw uitslag via een beveiligde e-mail opsturen. Dit duurt enkele weken. Aan de hand van deze uitslag kan u de benodigde vervolgstappen nemen.

Kom meer te weten over COPD

gevolgen van roken met COPD
Roken en COPD

Roken is een van de grootste risicofactoren van COPD. Door het op lange duur roken van een sigaret, versneld het proces van het afbreken van de longblaasjes.

Wanneer iemand de diagnose COPD krijgt en blijft roken zullen de longblaasjes nog sneller verdwijnen, waardoor je sneller achteruit zal gaan.

Lees meer
Behandeling COPD
Verschillende behandelingen COPD

COPD is een ziekte die niet te genezen is. Wel zijn er behandelingen waardoor het leven met deze aandoeningen een stuk gemakkelijker is. De klachten worden verminderd en het verminderd ook mogelijke verslechteringen.

Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van luchtwegverwijders, slijmverdunners, ontstekingsremmers en antibiotica.

Lees meer
COPD verschillende vormen
Verschil chronische bronchitis en longemfyseem

Van COPD zijn er twee verschillende vormen chronische bronchitis en longemfyseem. Maar wat zijn precies de verschillen en de overeenkomsten tussen deze twee vormen.

Bij chronische bronchitis zijn de bronchiën in de longen constant ontstoken. De bronchiën verbinden de longen met de luchtpijp.

Lees meer

Een greep uit onze beoordelingen

Prettige ontvangst en onderzoek. Alles duidelijk uitgelegd en in overleg. Fijn dat er een locatie in mijn eigen woonplaats is.

J. Leeflang
07-03-2023

Vandaag op locatie in Uden geweest, ik werd er heel netjes geholpen met 3 onderzoeken, door een vrolijke eerlijke lieve dame! Nu even 2 weken wachten op de uitslag.

Irene
28-02-2023

Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar.

Helma Kremers
22-02-2023

Ik ben heel hartelijk ontvangen door Funda. Ze heeft netjes en vakkundig uitgelegd wat bedoeling is en vervolgens de onderzoeken uitgevoerd.

Gülay Yalcin
28-02-2023

Zeer duidelijke en professionele uitleg van vragen .
Vriendelijke hulp en behandeling door Marianne.
Geeft een vertrouwd gevoel

Johan Ploeg
28-02-2023

Vriendelijk, nemen alle tijd voor je. Leggen alles netjes uit.

Henriet Lindemulder
07-03-2023

Ik voelde me welkom en ik kreeg een goede uitleg wat er ging gebeuren. De moedervlekken werden met zorg gecontroleerd en samen hebben we besloten welke moedervlekken op de foto zouden gaan om doorgestuurd te worden naar de dermatoloog. Ik ben blij dat ik het gedaan heb want nu krijg ik over 2 weken de uitslag en wat dat ook mag zijn, ik heb nu goed voor mezelf gezorgd!

Claire de Groot
15-02-2023

Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.

M van Weerdenburg
13-02-2023

Zeer snel en vriendelijk geholpen wekt vetrouwen.

mevr. GJ. Kohlmeijer
06-03-2023

Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt.
Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg.
Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd!
Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek.
Ook het gratis ecg was een kans.
Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst!
Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft.
Voorkomen is beter als genezen.

Louise
09-02-2023

Vriendelijk. Ze nemen de tijd voor je. Vakkundig. Duidelijke en heldere communicatie.

Anna Hoogenbosch
01-03-2023

Ik werd mooi op tijd geholpen. Na een fijn gesprek met Funda, konden de onderzoeken beginnen. Fijne ongedwongen sfeer. Volgend jaar wordt ik opnieuw opgeroepen, ik ben heel positief

Marion
17-02-2023

Zeer goede en snelle lijnen in communiatie. Dit heb ik ook ervaren bij aanvraag en verzending van test en doorstuern uitslag. Leveren hoge en zeer uitgebreide informatie en kwaliteit bij de uitslag met klantvriendelijk rapport van onderzoek. Persoonlijke en uiterst vriendelijke benadering. Bieden alle ruimte bij mogelijke vragen nav rapport. Ingrid

Ingrid
06-02-2023

Hele vriendelijke vrouw die mij heeft onderzocht. Ze heeft alles heel duidelijk uitgelegd. In overleg met mij zijn foto's opgestuurd. Ik voelde me op mijn gemak bij haar.

Dianne
17-02-2023

Precies op tijd aan de beurt en een fijne verpleegkundige

Marian Spijker
03-03-2023

Vandaagg langs geweest in Diemen bijzonder plezierig onderhoud gehad met Funda,ik kon alles vragen en kreeg een eerlijk, open en begrijpelijk antwoord.Dank daarvoor,ik zal zeker mijn ervaring delen met hen die ook een onderzoek zouden willen.Hartelijke groet.Jos Bavelaar

Jos Bavelaar
03-02-2023

Het stond op Facebook,dat veraste mij. Er is naar de plek gekeken die ik verdacht vond. Er is een scan van gemaakt en ik hoor de uitslag over 2 weken.Vriendelijk geholpen! En ik vind het positief dat je je daar op deze manier voor aan kunt melden! Het is ook drempelvrij!

Nanda van der Wolf
30-01-2023

Er wordt naar je geluisterd. Er is ruimte om achtergrond informatie die niet in het formulier aan de orde komt te bespreken.
Je wordt rustig en met respect behandeld.

Nicole Zwartbol
10-02-2023

Keurig netjes ontvangen door een vriendelijke medewerkster die verstand van zaken heeft.

Hilda Hatzmann
25-02-2023

Ik werd erg vriendelijk ontvangen, er werd uitgebreide uitleg gegeven en antwoord op al mijn vragen. En er werd ruim de tijd genomen

Nathalie van Elsacker
15-02-2023

Vanmiddag was ik bij Lisa. Een hele lieve vrouw/meisje.
Ze legde alles heel goed uit en ik was volledig op mijn gemak bij haar.
Dank je wel voor de fijne "behandeling"

K. Visser
07-02-2023

Heel nuttig zo’n preventief onderzoek. En nog gratis ook. Je wordt heel deskundig en adequaat geholpen. Ik kan het aanbevelen!

Bernadette van den Oudenrijn
16-02-2023

Ik ben geholpen door de assistent in Diemen. Hierbij heb ik 3 onderzoeken gedaan die snel en flexibel gedaan zijn. Ik ben vriendelijk ontvangen door een zeer enthousiaste assistent. Alleen het punt dat mij zeer irriteerde was dat de tafel waarop ik mijn arm legde erg wiebelde.

Melisa
18-01-2023

Ik werd serieus genomen ..ze nam de tyd om alles goed te onderzoeken ..fijne uitleg.. goed onderzoek..

Irene de Zeeuw
20-02-2023

Precies werk en info
Rust en aandacht
Vriendelijk
Goede uitleg van reden waarom je er bent
En hoe je er zelf over denkt
Goede stap in een richting voor evt verdere stappen te ondernemen voor onderzoek.

P. de J
18-01-2023

Snel onderzoek, wel anders dan ik verwachtte. Je moet zelf een plekje aanwijzen, daar wordt een scan van gemaakt en die wordt doorgestuurd naar dermatoloog.
Ik verwachtte een controle van mijn hele lichaam.

Anneke den Besten
16-01-2023

Vragenlijst ingevuld, telefonisch uitgenodigd, duidelijk antwoord op m’n vragen. Onderzoek werd duidelijk uitgelegd en is prima verlopen, fijne medewerker!

Natasja
31-01-2023

Prettige ontvangst door Marianne in Uden
Goede voorlichting

Annet van Horen
24-02-2023

Uitstekend geholpen door Funda bij MediHealth in Diemen! Ze was heel professioneel, vriendelijk en ervaren. Mooie praktijk en goede apparatuur.

Marleen van Dulemen
31-01-2023

Vriendelijk geholpen.
Mevrouw wist antwoord op al mijn vragen te geven.
Vind het goed dat er een preventie screening is (laagdrempelig!) voor allerlei aandoeningen.
Beter voorkomen dan genezen.

Claudia Lagerweij
11-01-2023

Hartelijk ontvangen,goede uitleg wat er gedaan wordt,duidelijk,en alles in overleg,heel fijne dokters assistente,neemt echt de tijd voor alle onderzoeken

Hanneke Voorn-Cramer
25-01-2023

Ik werd snel geholpen zeer vriendelijke en respect volle medenwerkers er werd goed naar mij geluisterd over hoe ik me voel kwa klachten gezelige ervaring zeer aan te raden

Wahib Hafsaoui
16-01-2023

Alles zag er netjes en verzorgd uit.
Het onderzoek werd van tevoren goed uitgelegd.
Prettige ervaring.

Ruizendaal-Vermeer
09-02-2023

Er wordt naar je geluisterd en serieus gekeken naar de dingen die je vraagt. Ze nemen de tijd voor je en alles wordt heel goed uitgelegd. Ik was erg tevreden.

van de Luitgaarden-Whyte
13-01-2023