Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Heb ik Keratosis Pilaris? Laat je huid beoordelen door een dermatoloog

Blog 3 november 2023
Heb ik Keratosis Pilaris Laat je huid beoordelen door een dermatoloog MediHealthGroup

Keratosis Pilaris (KP), is een veelvoorkomende huidaandoening die de textuur van je huid kan beïnvloeden. In dit artikel gaan we dieper in op KP, de symptomen, behandelingsopties, en hoe je jouw huid online kunt laten beoordelen door een dermatoloog, allemaal met het oog op een gezondere, gladdere huid.

Wat is Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris is een goedaardige huidaandoening die wordt gekenmerkt door kleine, ruwe bultjes op de huid, vergelijkbaar met het uiterlijk van kippenvel. Deze bultjes verschijnen meestal op de bovenarmen, dijen, billen en soms het gezicht. De aandoening wordt veroorzaakt door de opbouw van keratine rond de haarzakjes.

Hoe herken je Keratosis Pilaris?

De symptomen van KP omvatten kleine, rode of huidkleurige bultjes op de huid, vaak vergezeld van milde jeuk of droogheid. Het is essentieel om KP te onderscheiden van andere huidaandoeningen, omdat dit de basis vormt voor een gerichte behandeling.

Behandelingsopties voor Keratosis Pilaris

Voor milde gevallen van KP kunnen zelfzorgmaatregelen helpen, zoals het gebruik van hydraterende crèmes en exfoliërende scrubs. In ernstigere gevallen kunnen dermatologen medicijnen voorschrijven, zoals retinoïden of alfahydroxyzuren, om de bultjes te verminderen.

Laat je huid beoordelen door een dermatoloog

Een dermatoloog kan de beste begeleiding bieden bij de behandeling van Keratosis Pilaris. Het goede nieuws is dat je volledig kosteloos je huid kan laten beoordelen door een dermatoloog. Indien gewenst kun je persoonlijk op locatie langskomen voor een uitgebreid huidonderzoek. Hierbij worden hoogwaardige, hoge-resolutie foto’s gemaakt met behulp van een dermatoscoop. Deze opnamen worden vervolgens geüpload en online beoordeeld door een ervaren dermatoloog. De dermatoloog geeft binnen enkele dagen een grondige en professionele huidbeoordeling. Dit zodat je de juiste behandeling voor jouw KP kan starten.

Keratosis Pilaris kan vervelend zijn, maar met de juiste aanpak kun je de symptomen beheersen en genieten van een zachtere, gladdere huid. Het is essentieel om professioneel advies in te winnen bij een dermatoloog. Ons huidbeoordelingsproces biedt je de kans om dat te doen zonder gedoe en geheel verzekerd vanuit je basisverzekering waardoor het niet af gaat van het eigen risico. Neem de stap naar een gezondere huid en start je reis vandaag nog.

Vergoed huidonderzoek

Boek direct uw volledig vergoede huidonderzoek en maak tevens gebruik van de mogelijkheid om ook geheel kosteloos uw, hart, longen en vaten te laten beoordelen door een medisch specialist.

Boek uw onderzoek
Deel dit artikel

Relevante artikelen