Weten of jij in aanmerking komt voor een kosteloos huidonderzoek?

Start met preventief gratis lichaamsonderzoeken en achterhaal de invloed op jouw vitaliteit

Doe hier de test
Ster in preventieve zorg
Ma t/m vr voor 17:00 besteld, dezelfde dag nog verwerkt

MediHealthGroup voor de zakelijke markt

Wij bieden gezondheidsoplossingen voor kleine en grote organisaties.

Zakelijke mogelijkheden MHG
aangeven teveel stress bij leidinggevende

Investeren in vitaliteit loont

Dit jaar is het landelijk gemiddeld ziekteverzuim gestegen naar 6,3%. Ten opzichte van 2021 met 4,6%, is dit een forse stijging. Dit is een signaal voor werkgevers om actief aan de slag te gaan met vitaliteit als beleid. MediHealthGroup heeft de focus op vitaliteit en de producten richten zich op een aangenamer leven door het bieden van belangrijke inzichten en bruikbaar advies. Dit resulteert niet alleen in gezonde, maar ook tevreden en vooral productieve medewerkers met de gunstige bijkomstigheid dat het kostenbesparend werkt op het gebied van ziekteverzuim, vervanging en re-integratietrajecten.

Stress op werkvloer

Nadelige gevolgen in de markt

De wereldwijde corona-pandemie heeft een nog hoger negatief effect gehad op het lichamelijk en geestelijk welbevinden van de medewerker. Dit had mede te maken met het alledaagse leven dat tot stilstand was gekomen, maar ook andere onzekerheden speelden een grote rol. In 2020 waren er ruim 46% meer mensen somberder dan voor de corona-pandemie. Veel van deze mensen ervaarde gevoelens zoals angst, oplopende spanning en stress, eenzaamheid, somberheid en depressie.

Bovendien bleek dat ruim 27% van de Nederlanders gedurende deze periode mede door stress is aangekomen in gewicht. Van de Nederlanders die zijn aangekomen, groeide het gewicht gemiddeld met 5,6 kilo. Dit alles heeft vergaande gevolgen voor het welbevinden en de vitaliteit van de medewerker en de productiviteit en duurzaam inzetbaarheid van de medewerker.

Feiten & cijfers

Een langdurig zieke medewerker kost ruim anderhalf keer meer dan organisaties denken. Er wordt uitgegaan van gemiddeld 143 euro per dag, maar in werkelijkheid kost een zieke medewerker dagelijks 250 euro, oplopend tot maar liefst 400 euro. Daarmee schat 71% van de organisaties de verzuimkosten te laag in.

Werkstress

Beroepsziekte nummer 1

Recordaantal meldingen van psychische- en burn-outklachten

Hoge hartslag

Werkdruk

34% geeft werkdruk aan als reden voor verzuim

Ziek door werkstress

Verzuim

9,4 miljoen mensen verzuimen door werkstress

Verhoogd bloeddruk

Maatregelen

37% vindt dat er op de werkvloer maatregelen nodig zijn

Gemiddeld overgewicht 2022

Relatie stress, burn-out & overgewicht

In de leeftijdscategorie 20 jaar of ouder had ongeveer de helft in 2020 overgewicht. Maar liefst 37% daarvan had een matig overgewicht en 14% een ernstig overgewicht. Het overgewicht onder mannen is groter dan onder vrouwen. Ongeveer 54% van de mannen heeft overgewicht ten opzicht van 48% van de vrouwen. Het enige verschil hierin is dat vrouwen vaker ernstig overgewicht hebben.

Geestelijk en fysiek van de beroepsbevolking in Nederland ervaart 17% klachten en symptomen van een burn-out. Onder de werkende mensen, dat bestaat uit ongeveer 8,3 miljoen mensen, heeft ongeveer 1,3 miljoen mensen hiermee te maken. Dit is na de corona-pandemie ongewijzigd gebleven. Fysieke en geestelijke klachten zijn vaak het gevolg van een (overmatig of extreem) overgewicht.

Gezondheidsoplossingen op maat

MediHealthGroup biedt gezondheidsoplossingen op maat met als doel jouw zorg- en verzuimkosten te laten dalen. Gezonde medewerkers zijn bovendien gelukkiger én productiever.

Voedselallergie test

Actieve monitoring

Actuele inzichten in de gezondheid van jouw organisatie.

Voedselallergie test

Altijd persoonlijk

Wij geloven niet in een alles in één oplossing voor iedere organisatie.

Neem ook vitaliteit als beleid

Samen gaan wij werken aan fysiek en mentaal gezonde medewerkers met de focus op langdurig inzetbaarheid. Haal het maximale uit je medewerkers door samen met ons te focussen op preventie en vitaliteit.

Zakelijke mogelijkheden MHG
Over MediHealthGroup
We revitaliseren de wereld van de gezondheidszorg
Contact