Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Wat zijn de gevolgen van stress ?

Blog 30 september 2022
ervaren van stress

Iedereen heeft wel eens stress

Je herkent het wel hoofdpijn, vermoeid zijn, concentratie problemen en/of last van een onrustige nachtrust dit zijn gevolgen van teveel stress waar veel mensen last van hebben. Wanneer je stress ervaart in het dagelijks leven ben je niet de enige, bijna iedereen heeft hier ook last van. Stress kan zorgen voor veel onaangenamen problemen en wordt daarom gezien als een veel voorkomend probleem.

Op korte termijn zorgt stress niet gelijk voor een onaangenaam probleem. Bij het ervaren van stress op een langer termijn kan het daarentegen wel voor vervelende gevolgen zorgen.

ervaren van veel stress

Hoofdpijn

Een gevolg van het hebben van langdurige stress is het hebben van hoofdpijn. Stress gerelateerde hoofdpijn wordt ook wel spanningshoofdpijn genoemd. Spanningshoofdpijn voelt alsof er een strakke band om het hoofd zit. Het wordt veroorzaakt doordat de spieren rondom het hoofd constant aangespannen zijn.

Een verminderd immuunsysteem

Bij stress komt het stresshormoon cortisol vrij. Bij langdurige stress kan het lichaam geen goed balans meer vinden tussen inspanning en ontspannen. Cortisol komt vrij voor een langdurige tijd. Cortisol zorgt voor de vemindering van het aanmaken van witte bloedcellen. Witte bloedcellen zijn belangrijk voor de afweer tegen ziekteverwekkers.

Verhoogde hartslag

Doordat bij stress je organen meer worden voorzien van zuurstof gaat je harder sneller kloppen dan normaal. Soms last hebben van een versnelde hartslag is geen probleem. Wanneer dit probleem langdurig voorkomt kan het zorgen voor een ongeregelmatige hartslag, een hoge bloeddruk of hartkloppingen.

Slapeloosheid

Een niet komen aan een goede nachtrust is iets typisch voor het hebben van langdurige stress. Je ligt veel te piekeren , waardoor je lastig in slaap komt en niet goed doorslaapt. Lees hier meer over!

Burn-out

In het aller ergste geval bij het hebben van langdurige stress kan het zo zijn dat je een burn-out krijgt. De hormonen in het lichaam zijn niet in balans en bepaalde gebieden in de hersenen zijn ontregeld.

Wij van Medihealthgroup hebben de oplossing voor het detecteren van stress. Dit doen wij aan de hand van onze Neurospot. De Neurospot meet verschillende concentraties van stresshormonen in jouw lichaam. Zo ben je er op tijd bij wanneer je een verhoogde concentratie stress hormonen hebt.

Benieuwd naar jouw stresswaardes?

Wij van Medihealthgroup bieden jou de Neurospot. Binnen 2 weken de uitslag en inzicht op jouw stresswaardes.

  • Inzicht op jouw stresslevels.
  • Binnen 2 weken de uitslag.
  • Thuis af te nemen.
Bekijk het hier!
Deel dit artikel

Relevante artikelen