Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg

Vitamine D onderzoek

Vitamine D is eigenlijk geen vitamine, maar een in vet oplosbaar, hormoon. Dit hormoon zorgt voor de opname van calcium en fosfaat in het lichaam. Het grootste deel van de benodigde vitamine D maakt ons lichaam zelf aan, maar je kan vitamine D ook via voeding binnenkrijgen of via zonlicht. De opname via zonlicht gebeurt wanneer ultraviolette (UV) straling van de zon jouw huid raakt. Bijna 60% van Nederlanders heeft vitamine-D-tekort in de winter. Naast fysieke klachten lopen mensen met een te kort aan vitamine D een groter risico op het krijgen van diabetes type 2, hart- en vaatziekten en bepaalde kankersoorten.

Vitamine D onderzoek met één druppeltje bloed

Vitamine D levert een belangrijke bijdrage aan verschillende lichamelijke processen zoals de groei en behoud van stevige botten en tanden, werking en herstel van spieren en het optimaal presteren van het immuunsysteem. Doorgaans kan een te kort aan vitamine D dus veel lichamelijke schade aanrichten op verschillende fronten. Maak een afspraak voor slechts €34,50 bij MediHealthGroup om jouw vitamine D waarde in kaart te brengen.

Maak direct een afspraak!
vitamine D onderzoek MediHealthGroup
Vitamine D onderzoek MediHealthGroup

Symptomen van een vitamine D tekort

Je zult eerder aan een vitamine D te kort lijden indien jouw huid geen of slechts beperkt Uv-straling ontvangt, wanneer je overgewicht hebt of wanneer je een donkerdere huidskleur hebt. Daarbij speelt leeftijd ook een rol bij vitamine D tekort. De meest voorkomende klachten zijn:

  • Vermoeidheid of tekort aan energie;
  • Zwakkere botten;
  • Bloedend tandvlees;
  • Pijn, trillingen of kramp aan spieren en gewrichten;
  • Lusteloosheid;
  • Angstaanvallen.
vitamine d supplementen MediHealthGroup

Te kort aanpakken

Een vitamine D tekort kan in de meeste gevallen op natuurlijke wijze aangepakt worden. Dagelijks 15 tot 30 minuten beschermd in de zon zitten tussen 11:00-15:00 zou al helpen. Daarbij kan je vitamine D binnenkrijgen via voeding. Voor sommige mensen zijn deze maatregelen onvoldoende. Vooral in de winter of voor mensen die voornamelijk binnen zitten, is dit het geval. Voor deze mensen zouden vitamine D supplementen een oplossing kunnen bieden. Deze zijn in kauwtablet, capsule, druppels of in drankjes vorm te koop. Een dagelijkse inname tussen de 10 tot 20 microgram (µg) vitamine D3 per dag is in de meeste gevallen ‘voldoende’. Wij raden altijd aan om langs een huisarts of diëtist te gaan wanneer je vitamine D supplementen wil gaan toevoegen aan jouw dieet.

Voordelen van het vitamine D onderzoek

Door het maken van een afspraak voor een vitamine D onderzoek ondervind je vele voordelen. Bekijk alle voordelen van het boeken van een vitamine D onderzoek afspraak voor slechts €34,50 bij MediHealthGroup.

  • Boek een afspraak een half uur van te voren
  • Krijg binnen een half uur jouw vitamine D waarde opgestuurd
  • Gevestigd door heel Nederland

Start direct jouw E-check

Waarom een vitamine D onderzoek?

voedingspatroon MediHealthGroup

Voedingspatroon

Ik ben veganistisch of vegetarisch en consumeer om deze reden geen dierlijke producten zoals vlees en melk.
Ik volg een vetarm of vetvrij dieet.
Ik eet vooral ongezond en drink veel alcohol.

zonlicht MediHealthGroup

Zon

Ik kom niet of nauwelijks buiten en als ik buiten kom draag ik bedekkende kleding die ervoor zorgen dat er geen zonnestralen op mijn huid komen.

levensfase MediHealthGroup

Levensfase

Ik ben zwanger.
Ik ben boven de 60 jaar oud.

huidskleur MediHealthGroup

Huidskleur

Ik heb een donkere huidskleur.

Procedure

1 Boek een afspraak

Boek een afspraak bij één van onze praktijken bij jou in de buurt.

Tijdens het boeken van de afspraak staan alle praktijken opgesomd en kan je zien welke dicht bij jou in de buurt is!

2 Bezoek onze praktijk

Kom langs bij één van onze praktijken op de door jouw gekozen tijd. Tijdens de afspraak zal er een beetje bloed afgenomen worden door middel van een vingerprik. Dit zal geanalyseerd worden waarna jij je uitslag op de mail ontvangt.

3 Laat je adviseren door de arts

Je ontvangt de uitslag van de test via een beveiligde e-mail.

Hierna kan je deze uitslag met jouw huisarts bespreken om zo een behandelplan op te stellen.

Kom meer te weten over vitamine D

vitamine D zon MediHealthGroup
Waarvoor heeft het lichaam vitamine D nodig?

Vele weten dat vitamines essentieel zijn om binnen te krijgen. Hierdoor zal je waarschijnlijk erop letten dat je voldoende groente en fruit binnenkrijgt. Vitamines bevinden zich namelijk vooral in deze voedingsmiddelen.

Echter, vitamine D krijg je niet alleen in je lichaam via voeding, maar ook via zonlicht. Je lichaam kan met behulp van zonlicht vitamine D aanmaken. Alleen, waarvoor heeft jou lichaam nu eigenlijk vitamine D nodig?

Lees meer

Hoe werkt het afnemen van de test?

Voor het bloedonderzoek wordt er een prikje in je vinger gemaakt met een naaldje. Hierna wordt er wat bloed afgenomen. Dit bloed wordt geanalyseerd door onze machines.

Doet het afnemen van de test pijn?

De test wordt afgenomen via een vingerprik. Dit kan een klein beetje pijn doen.

Hoe lang duurt een consult?

De duur van een consult is afhankelijk van de patiënt. Gemiddeld rekenen wij zo'n 15 minuten voor een afspraak. Dit omdat wij het belangrijk vinden om voor iedere patiënt de tijd te nemen.

Hoe ontvang ik de uitslag?

De uitslag zal per e-mail opgestuurd worden, naar het door jou opgegeven e-mailadres.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Neem jouw identiteitsbewijs en afspraakbevestiging mee naar jouw afspraak.

Een greep uit onze beoordelingen

Prettige ontvangst en onderzoek. Alles duidelijk uitgelegd en in overleg. Fijn dat er een locatie in mijn eigen woonplaats is.

J. Leeflang
07-03-2023

Vandaag op locatie in Uden geweest, ik werd er heel netjes geholpen met 3 onderzoeken, door een vrolijke eerlijke lieve dame! Nu even 2 weken wachten op de uitslag.

Irene
28-02-2023

Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar.

Helma Kremers
22-02-2023

Ik ben heel hartelijk ontvangen door Funda. Ze heeft netjes en vakkundig uitgelegd wat bedoeling is en vervolgens de onderzoeken uitgevoerd.

Gülay Yalcin
28-02-2023

Zeer duidelijke en professionele uitleg van vragen .
Vriendelijke hulp en behandeling door Marianne.
Geeft een vertrouwd gevoel

Johan Ploeg
28-02-2023

Vriendelijk, nemen alle tijd voor je. Leggen alles netjes uit.

Henriet Lindemulder
07-03-2023

Ik voelde me welkom en ik kreeg een goede uitleg wat er ging gebeuren. De moedervlekken werden met zorg gecontroleerd en samen hebben we besloten welke moedervlekken op de foto zouden gaan om doorgestuurd te worden naar de dermatoloog. Ik ben blij dat ik het gedaan heb want nu krijg ik over 2 weken de uitslag en wat dat ook mag zijn, ik heb nu goed voor mezelf gezorgd!

Claire de Groot
15-02-2023

Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.

M van Weerdenburg
13-02-2023

Zeer snel en vriendelijk geholpen wekt vetrouwen.

mevr. GJ. Kohlmeijer
06-03-2023

Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt.
Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg.
Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd!
Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek.
Ook het gratis ecg was een kans.
Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst!
Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft.
Voorkomen is beter als genezen.

Louise
09-02-2023

Vriendelijk. Ze nemen de tijd voor je. Vakkundig. Duidelijke en heldere communicatie.

Anna Hoogenbosch
01-03-2023

Ik werd mooi op tijd geholpen. Na een fijn gesprek met Funda, konden de onderzoeken beginnen. Fijne ongedwongen sfeer. Volgend jaar wordt ik opnieuw opgeroepen, ik ben heel positief

Marion
17-02-2023

Zeer goede en snelle lijnen in communiatie. Dit heb ik ook ervaren bij aanvraag en verzending van test en doorstuern uitslag. Leveren hoge en zeer uitgebreide informatie en kwaliteit bij de uitslag met klantvriendelijk rapport van onderzoek. Persoonlijke en uiterst vriendelijke benadering. Bieden alle ruimte bij mogelijke vragen nav rapport. Ingrid

Ingrid
06-02-2023

Hele vriendelijke vrouw die mij heeft onderzocht. Ze heeft alles heel duidelijk uitgelegd. In overleg met mij zijn foto's opgestuurd. Ik voelde me op mijn gemak bij haar.

Dianne
17-02-2023

Precies op tijd aan de beurt en een fijne verpleegkundige

Marian Spijker
03-03-2023

Vandaagg langs geweest in Diemen bijzonder plezierig onderhoud gehad met Funda,ik kon alles vragen en kreeg een eerlijk, open en begrijpelijk antwoord.Dank daarvoor,ik zal zeker mijn ervaring delen met hen die ook een onderzoek zouden willen.Hartelijke groet.Jos Bavelaar

Jos Bavelaar
03-02-2023

Het stond op Facebook,dat veraste mij. Er is naar de plek gekeken die ik verdacht vond. Er is een scan van gemaakt en ik hoor de uitslag over 2 weken.Vriendelijk geholpen! En ik vind het positief dat je je daar op deze manier voor aan kunt melden! Het is ook drempelvrij!

Nanda van der Wolf
30-01-2023

Er wordt naar je geluisterd. Er is ruimte om achtergrond informatie die niet in het formulier aan de orde komt te bespreken.
Je wordt rustig en met respect behandeld.

Nicole Zwartbol
10-02-2023

Keurig netjes ontvangen door een vriendelijke medewerkster die verstand van zaken heeft.

Hilda Hatzmann
25-02-2023

Ik werd erg vriendelijk ontvangen, er werd uitgebreide uitleg gegeven en antwoord op al mijn vragen. En er werd ruim de tijd genomen

Nathalie van Elsacker
15-02-2023

Vanmiddag was ik bij Lisa. Een hele lieve vrouw/meisje.
Ze legde alles heel goed uit en ik was volledig op mijn gemak bij haar.
Dank je wel voor de fijne "behandeling"

K. Visser
07-02-2023

Heel nuttig zo’n preventief onderzoek. En nog gratis ook. Je wordt heel deskundig en adequaat geholpen. Ik kan het aanbevelen!

Bernadette van den Oudenrijn
16-02-2023

Ik ben geholpen door de assistent in Diemen. Hierbij heb ik 3 onderzoeken gedaan die snel en flexibel gedaan zijn. Ik ben vriendelijk ontvangen door een zeer enthousiaste assistent. Alleen het punt dat mij zeer irriteerde was dat de tafel waarop ik mijn arm legde erg wiebelde.

Melisa
18-01-2023

Ik werd serieus genomen ..ze nam de tyd om alles goed te onderzoeken ..fijne uitleg.. goed onderzoek..

Irene de Zeeuw
20-02-2023

Precies werk en info
Rust en aandacht
Vriendelijk
Goede uitleg van reden waarom je er bent
En hoe je er zelf over denkt
Goede stap in een richting voor evt verdere stappen te ondernemen voor onderzoek.

P. de J
18-01-2023

Snel onderzoek, wel anders dan ik verwachtte. Je moet zelf een plekje aanwijzen, daar wordt een scan van gemaakt en die wordt doorgestuurd naar dermatoloog.
Ik verwachtte een controle van mijn hele lichaam.

Anneke den Besten
16-01-2023

Vragenlijst ingevuld, telefonisch uitgenodigd, duidelijk antwoord op m’n vragen. Onderzoek werd duidelijk uitgelegd en is prima verlopen, fijne medewerker!

Natasja
31-01-2023

Prettige ontvangst door Marianne in Uden
Goede voorlichting

Annet van Horen
24-02-2023

Uitstekend geholpen door Funda bij MediHealth in Diemen! Ze was heel professioneel, vriendelijk en ervaren. Mooie praktijk en goede apparatuur.

Marleen van Dulemen
31-01-2023

Vriendelijk geholpen.
Mevrouw wist antwoord op al mijn vragen te geven.
Vind het goed dat er een preventie screening is (laagdrempelig!) voor allerlei aandoeningen.
Beter voorkomen dan genezen.

Claudia Lagerweij
11-01-2023

Hartelijk ontvangen,goede uitleg wat er gedaan wordt,duidelijk,en alles in overleg,heel fijne dokters assistente,neemt echt de tijd voor alle onderzoeken

Hanneke Voorn-Cramer
25-01-2023

Ik werd snel geholpen zeer vriendelijke en respect volle medenwerkers er werd goed naar mij geluisterd over hoe ik me voel kwa klachten gezelige ervaring zeer aan te raden

Wahib Hafsaoui
16-01-2023

Alles zag er netjes en verzorgd uit.
Het onderzoek werd van tevoren goed uitgelegd.
Prettige ervaring.

Ruizendaal-Vermeer
09-02-2023

Er wordt naar je geluisterd en serieus gekeken naar de dingen die je vraagt. Ze nemen de tijd voor je en alles wordt heel goed uitgelegd. Ik was erg tevreden.

van de Luitgaarden-Whyte
13-01-2023