Ster in preventieve zorg
Ma t/m vr voor 17:00 besteld, dezelfde dag nog verwerkt

Ontstekingswaarde onderzoek

Wanneer er in jouw lichaam een ontsteking is, maakt jouw lever CRP aan. De CRP waarde zal snel stijgen als reactie op de ontsteking. CRP heeft namelijk als taak om bacteriën in het lichaam op te ruimen. Een verhoogde hoeveelheid CRP in het bloed geeft aan dat er sprake is van een ontsteking, maar geeft niet aan waar in het lichaam deze ontsteking zit. Daarom is het belangrijk om altijd ook andere markers te meten, zoals LDL, om op te sporen of het om de bloedvaten en het hart gaat, of bijvoorbeeld om een bacteriële infectie.

Ontstekingswaarde onderzoek met één druppeltje bloed

Chronische hoge ontstekingswaarde kunnen verschillende lichamelijke processen ontregelen en zelfs hersencellen aantasten. Doorgaans kan een te hoge ontstekingswaarde dus veel lichamelijke schade aanrichten op verschillende fronten. Maak een afspraak voor slechts €34,50 bij MediHealthGroup om jouw ontstekingswaarde in kaart te brengen.

Maak direct een afspraak
vernauwing bloedvat verzadigde vetten
Wat is een ontsteking MediHealthGroup

Wat gebeurd er bij chronische ontstekingen?

Wanneer er veel ontstekingen in het lichaam zijn door de ongezonde levensstijl zal jouw immuunsysteem overbelast raken, je lichaamstemperatuur zal stijgen en cellen zullen beschadigd raken. De gevolgen hiervan kunnen hart en vaatziekten zijn, hersencellen kunnen aangetast worden wat kan leiden tot alzheimer, je kan huidklachten krijgen zoals eczeem en psoriasis. Ook kan je last krijgen van je spieren en gewrichten, maar het grootste deel van jouw klachten zullen komen uit het spijsverteringsstelsel.

CRP waarde MediHealthGroup

CRP waarde

Bij een hoge CRP waarde is het verstandig om een arts te raadplegen en na enkele weken nog een keer een test te doen. Wanneer de ontsteking weg is, zakt je CRP waarde. Bij hart- en vaatziekten is gebleken dat het lichaam langdurig kleine hoeveelheden van dit eiwit blijft aanmaken.

Wat is nu een normale CRP waarde en wanneer moet je je zorgen maken? Een normale CRP waarde is een waarde die kleiner is dan 10. Wanneer je een echt hoge CRP waarde hebt, een waarde van 100 of meer, zal je antibiotica voorgeschreven krijgen. In sommige gevallen is de CRP waarde matig verhoogd. Dit betekent dat je geen acute infecties hebt, maar bijvoorbeeld een ongezonde levensstijl.

Voordelen van het MediHealthGroup ontstekingswaarde onderzoek

Door het maken van een ontstekingswaarde onderzoek ondervind je vele voordelen. Bekijk hier alle voordelen die je ervaart wanneer je een ontstekingswaarde onderzoek bij MediHealthGroup laat uitvoeren.

  • Boek een afspraak een half uur van te voren
  • Krijg binnen een half uur jouw ontstekingswaarde opgestuurd
  • Deskundig en vriendelijk opgeleid personeel
Maak direct een afspraak!

Start direct jouw E-check

Waarom ontstekingswaarde onderzoek?

hart- en vaatziekten MediHealthGroup

Hart- en vaatziekten

Ik denk dat ik een hart- aanval of andere hart en vaatziekten heb.

gewond MediHealthGroup

Gewond

Ik heb ernstige wonden, brandwonden of heb net een operatie gehad.

ontstekingen MediHealthGroup

Ontstekingen

Ik denk een blindedarm, alvleesklier, of longontsteking te hebben.

Reuma MediHealthGroup

Chronische ontstekingsziektes

Ik denk Lupus, Reumatoïde Artritis of een andere chronische ontstekingsziekte te hebben.

bacteriële infectie MediHealthGroup

Overig

Ik denkt een bacteriële of virale infectie te hebben.

Procedure

1 Boek een afspraak

Boek voor slechts €34,50 een afspraak bij één van onze praktijken bij jou in de buurt. Betalingen vinden binnen de praktijken plaats.

Tijdens het boeken van de afspraak staan alle praktijken opgesomd en kan je zien welke dicht bij jou in de buurt is!

2 Beantwoord de benodigde vragen

Tijdens het boeken van de afspraak zijn er een aantal vragen die beantwoord moeten worden.

Vul deze in zodat je jouw afspraak kan maken.

3 Bezoek onze praktijk

Kom langs bij één van onze praktijken op de door jouw gekozen tijd.

Tijdens de afspraak zal er via een vingerprik een aantal druppels bloed worden afgenomen. Deze zullen geanalyseerd worden om je ontstekingswaarde te bepalen.

4 Laat je adviseren door de arts

Je ontvangt de uitslag van de test via een beveiligde e-mail.

Hierna kan je deze uitslag met jouw huisarts bespreken om zo een behandelplan op te stellen.

Kom meer te weten over ontstekingswaarde

Ontstekingswaarde verlagen MediHealthGroup
Ontstekingswaarde verlagen

Wanneer jij een hoge ontstekingswaarde in je bloed hebt, kan je dit op verschillende manieren ervaren. Het is erg belangrijk om de ontstekingswaarde te verlagen aangezien verhoogde ontstekingswaarden in verband staan met vele vervelende problemen, als oorzaak of als gevolg.

Diabetes type 2, auto-immuunziekten, hart- en vaatziekten, kanker en zelfs Alzheimer en dementie. Gelukkig kan je door middel van gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde levensstijl op een natuurlijke manier de ontstekingswaarde verlagen.

Lees meer
Wat is een ontsteking MediHealthGroup
Wat is een ontsteking?

Een ontsteking is een afweerreactie van het lichaam op bijvoorbeeld pijn. Bij het hebben van een ontsteking vinden er een hele hoop reacties in het lichaam plaats die ervoor zorgen dat je verschillende symptomen van een ontsteking gaat uiten of voelen. Dit is allemaal nog goed te behappen, maar wat is nu eigenlijk een ontsteking?

Tijdens een ontsteking ontstaat er een afweerreactie van het lichaam. Dit gebeurd wanneer onze witte bloedcellen gaan vechten om het lichaam te beschermen tegen een bacteriële infectie of een virale infectie.

Lees meer
Voeding om ontstekingsreacties te verlagen

Ontstekingsreacties in jouw lichaam kunnen voor vervelende kwaaltjes zorgen. Denk hierbij aan klachten zoals vermoeidheid, verlies van eetlust, krampen of huiduitslag, hoesten of een loopneus. Helaas kan het aanhouden van een langdurige ontsteking in het lichaam op lange termijn voor nog veel meer blijvende schade zorgen.

Zo kan het leiden tot suikerziekte, hart- en vaatziekte,  chronische lever- en darmziekten, auto-immuunziekten, reuma, astma en zelfs de ziekte van Alzheimer.

Lees meer

Meest gestelde vragen

Hoe werkt het afnemen van de test?

Voor het bloedonderzoek wordt er een prikje in je vinger gemaakt met een naaldje. Hierna wordt er wat bloed afgenomen. Dit bloed wordt geanalyseerd door onze machines.

Doet het afnemen van de test pijn?

De test wordt afgenomen via een vingerprik. Dit kan een klein beetje pijn doen.

Hoe lang duurt het voordat ik het resultaat binnen heb?

Het resultaat wordt binnen circa een half uur via de mail opgestuurd.

Hoe lang duurt een consult?

De duur van een consult is afhankelijk van de patiënt. Gemiddeld rekenen wij zo'n 15 minuten voor een afspraak. Dit omdat wij het belangrijk vinden om voor iedere patiënt de tijd te nemen.

Hoe ontvang ik de uitslag?

De uitslag zal per e-mail opgestuurd worden, naar het door jou opgegeven e-mailadres.

Wat moet ik meenemen naar mijn afspraak?

Neem jouw identiteitsbewijs en afspraakbevestiging mee naar jouw afspraak.