Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg

Ontstekingswaarde: Indicator voor hart- en vaatziekte

Wanneer er in jouw lichaam een ontsteking is, maakt jouw lever CRP aan. De CRP waarde zal snel stijgen als reactie op de ontsteking. CRP heeft namelijk als taak om bacteriën in het lichaam op te ruimen. Een verhoogde hoeveelheid CRP in het bloed geeft aan dat er sprake is van een ontsteking, maar geeft niet aan waar in het lichaam deze ontsteking zit. Daarom is het belangrijk om altijd ook andere markers te meten, zoals cholesterol, om op te sporen of het om de bloedvaten en het hart gaat, of bijvoorbeeld om een bacteriële infectie.

Hartaanval door hoge ontstekingswaarde

Chronische hoge ontstekingswaarde kunnen verschillende lichamelijke processen ontregelen en zelfs hersencellen aantasten. Doorgaans kan een te hoge ontstekingswaarde dus veel lichamelijke schade aanrichten op verschillende fronten. Onderzoek heeft uitgewezen dat verhoogde ontstekingswaarden constant licht te hoge CRP waarden geassocieerd worden met het risico op hart- en vaatziekten, inclusief een hartaanval. Maak een afspraak voor slechts €34,50 bij MediHealthGroup om uwontstekingswaarde in kaart te brengen.

Maak direct een afspraak
ontstekingswaarde onderzoek
Wat is een ontsteking MediHealthGroup

Wat gebeurd er bij chronische ontstekingen?

Wanneer er veel ontstekingen in het lichaam zijn door de ongezonde levensstijl zal jouw immuunsysteem overbelast raken, je lichaamstemperatuur zal stijgen en cellen zullen beschadigd raken. De gevolgen hiervan kunnen hart en vaatziekten zijn, hersencellen kunnen aangetast worden wat kan leiden tot alzheimer, je kan huidklachten krijgen zoals eczeem en psoriasis. Ook kan je last krijgen van je spieren en gewrichten, maar het grootste deel van jouw klachten zullen komen uit het spijsverteringsstelsel.

CRP waarde MediHealthGroup

Aandacht voor ontstekingswaarde

In Nederland leven naar schatting 720.000 vrouwen en 785.000 mannen met hart- of vaatziekten

Vele mensen zijn niet op de hoogte dat zij verhoogd risico lopen op hart- en vaatziekten en dat een belangrijke indicator hiervoor een verhoogde CRP waarde is. Hierdoor vraag MediHealthGroup aandacht voor de relatie tussen ontstekingswaarde en hart- en vaatziekten om:

  • Het aantal zieken en sterftegevallen terug te dringen
  • De juiste diagnose op tijd te stellen
  • Hart en vaatziekten in een vroeg stadium op te sporen

Procedure

1 Boek een afspraak

Boek voor slechts €34,50 een afspraak bij één van onze praktijken bij u in de buurt. Betalingen vinden binnen de praktijk plaats. Het is mogelijk om ofwel zelfstandig een consult in te boeken of samen met een receptioniste van MediHealthGroup.

2 Bezoek de prakyijk

Kom langs bij één van onze praktijken op de door u gekozen tijd.

Tijdens de afspraak zal er via een vingerprikje een aantal druppels bloed worden afgenomen. Deze zullen geanalyseerd worden om uw CRP waarde te bepalen.

3 Laat u adviseren door een medisch specialist

U ontvangt de uitslag van de test via een beveiligde e-mail.

Hierna kan u deze uitslag met uw huisarts bespreken om zo een behandelplan op te stellen.

Kom meer te weten over ontstekingswaarde

Ontstekingswaarde verlagen MediHealthGroup
Ontstekingswaarde verlagen

Wanneer jij een hoge ontstekingswaarde in je bloed hebt, kan je dit op verschillende manieren ervaren. Het is erg belangrijk om de ontstekingswaarde te verlagen aangezien verhoogde ontstekingswaarden in verband staan met vele vervelende problemen, als oorzaak of als gevolg.

Diabetes type 2, auto-immuunziekten, hart- en vaatziekten, kanker en zelfs Alzheimer en dementie. Gelukkig kan je door middel van gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde levensstijl op een natuurlijke manier de ontstekingswaarde verlagen.

Lees meer
Wat is een ontsteking MediHealthGroup
Wat is een ontsteking?

Een ontsteking is een afweerreactie van het lichaam op bijvoorbeeld pijn. Bij het hebben van een ontsteking vinden er een hele hoop reacties in het lichaam plaats die ervoor zorgen dat je verschillende symptomen van een ontsteking gaat uiten of voelen. Dit is allemaal nog goed te behappen, maar wat is nu eigenlijk een ontsteking?

Tijdens een ontsteking ontstaat er een afweerreactie van het lichaam. Dit gebeurd wanneer onze witte bloedcellen gaan vechten om het lichaam te beschermen tegen een bacteriële infectie of een virale infectie.

Lees meer
Voeding en dieet
Voeding om ontstekingsreacties te verlagen

Ontstekingsreacties in jouw lichaam kunnen voor vervelende kwaaltjes zorgen. Denk hierbij aan klachten zoals vermoeidheid, verlies van eetlust, krampen of huiduitslag, hoesten of een loopneus. Helaas kan het aanhouden van een langdurige ontsteking in het lichaam op lange termijn voor nog veel meer blijvende schade zorgen.

Zo kan het leiden tot suikerziekte, hart- en vaatziekte,  chronische lever- en darmziekten, auto-immuunziekten, reuma, astma en zelfs de ziekte van Alzheimer.

Lees meer

Een greep uit onze beoordelingen

Prettige ontvangst en onderzoek. Alles duidelijk uitgelegd en in overleg. Fijn dat er een locatie in mijn eigen woonplaats is.

J. Leeflang
07-03-2023

Vandaag op locatie in Uden geweest, ik werd er heel netjes geholpen met 3 onderzoeken, door een vrolijke eerlijke lieve dame! Nu even 2 weken wachten op de uitslag.

Irene
28-02-2023

Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar.

Helma Kremers
22-02-2023

Ik ben heel hartelijk ontvangen door Funda. Ze heeft netjes en vakkundig uitgelegd wat bedoeling is en vervolgens de onderzoeken uitgevoerd.

Gülay Yalcin
28-02-2023

Zeer duidelijke en professionele uitleg van vragen .
Vriendelijke hulp en behandeling door Marianne.
Geeft een vertrouwd gevoel

Johan Ploeg
28-02-2023

Vriendelijk, nemen alle tijd voor je. Leggen alles netjes uit.

Henriet Lindemulder
07-03-2023

Ik voelde me welkom en ik kreeg een goede uitleg wat er ging gebeuren. De moedervlekken werden met zorg gecontroleerd en samen hebben we besloten welke moedervlekken op de foto zouden gaan om doorgestuurd te worden naar de dermatoloog. Ik ben blij dat ik het gedaan heb want nu krijg ik over 2 weken de uitslag en wat dat ook mag zijn, ik heb nu goed voor mezelf gezorgd!

Claire de Groot
15-02-2023

Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.

M van Weerdenburg
13-02-2023

Zeer snel en vriendelijk geholpen wekt vetrouwen.

mevr. GJ. Kohlmeijer
06-03-2023

Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt.
Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg.
Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd!
Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek.
Ook het gratis ecg was een kans.
Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst!
Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft.
Voorkomen is beter als genezen.

Louise
09-02-2023

Vriendelijk. Ze nemen de tijd voor je. Vakkundig. Duidelijke en heldere communicatie.

Anna Hoogenbosch
01-03-2023

Ik werd mooi op tijd geholpen. Na een fijn gesprek met Funda, konden de onderzoeken beginnen. Fijne ongedwongen sfeer. Volgend jaar wordt ik opnieuw opgeroepen, ik ben heel positief

Marion
17-02-2023

Zeer goede en snelle lijnen in communiatie. Dit heb ik ook ervaren bij aanvraag en verzending van test en doorstuern uitslag. Leveren hoge en zeer uitgebreide informatie en kwaliteit bij de uitslag met klantvriendelijk rapport van onderzoek. Persoonlijke en uiterst vriendelijke benadering. Bieden alle ruimte bij mogelijke vragen nav rapport. Ingrid

Ingrid
06-02-2023

Hele vriendelijke vrouw die mij heeft onderzocht. Ze heeft alles heel duidelijk uitgelegd. In overleg met mij zijn foto's opgestuurd. Ik voelde me op mijn gemak bij haar.

Dianne
17-02-2023

Precies op tijd aan de beurt en een fijne verpleegkundige

Marian Spijker
03-03-2023

Vandaagg langs geweest in Diemen bijzonder plezierig onderhoud gehad met Funda,ik kon alles vragen en kreeg een eerlijk, open en begrijpelijk antwoord.Dank daarvoor,ik zal zeker mijn ervaring delen met hen die ook een onderzoek zouden willen.Hartelijke groet.Jos Bavelaar

Jos Bavelaar
03-02-2023

Het stond op Facebook,dat veraste mij. Er is naar de plek gekeken die ik verdacht vond. Er is een scan van gemaakt en ik hoor de uitslag over 2 weken.Vriendelijk geholpen! En ik vind het positief dat je je daar op deze manier voor aan kunt melden! Het is ook drempelvrij!

Nanda van der Wolf
30-01-2023

Er wordt naar je geluisterd. Er is ruimte om achtergrond informatie die niet in het formulier aan de orde komt te bespreken.
Je wordt rustig en met respect behandeld.

Nicole Zwartbol
10-02-2023

Keurig netjes ontvangen door een vriendelijke medewerkster die verstand van zaken heeft.

Hilda Hatzmann
25-02-2023

Ik werd erg vriendelijk ontvangen, er werd uitgebreide uitleg gegeven en antwoord op al mijn vragen. En er werd ruim de tijd genomen

Nathalie van Elsacker
15-02-2023

Vanmiddag was ik bij Lisa. Een hele lieve vrouw/meisje.
Ze legde alles heel goed uit en ik was volledig op mijn gemak bij haar.
Dank je wel voor de fijne "behandeling"

K. Visser
07-02-2023

Heel nuttig zo’n preventief onderzoek. En nog gratis ook. Je wordt heel deskundig en adequaat geholpen. Ik kan het aanbevelen!

Bernadette van den Oudenrijn
16-02-2023

Ik ben geholpen door de assistent in Diemen. Hierbij heb ik 3 onderzoeken gedaan die snel en flexibel gedaan zijn. Ik ben vriendelijk ontvangen door een zeer enthousiaste assistent. Alleen het punt dat mij zeer irriteerde was dat de tafel waarop ik mijn arm legde erg wiebelde.

Melisa
18-01-2023

Ik werd serieus genomen ..ze nam de tyd om alles goed te onderzoeken ..fijne uitleg.. goed onderzoek..

Irene de Zeeuw
20-02-2023

Precies werk en info
Rust en aandacht
Vriendelijk
Goede uitleg van reden waarom je er bent
En hoe je er zelf over denkt
Goede stap in een richting voor evt verdere stappen te ondernemen voor onderzoek.

P. de J
18-01-2023

Snel onderzoek, wel anders dan ik verwachtte. Je moet zelf een plekje aanwijzen, daar wordt een scan van gemaakt en die wordt doorgestuurd naar dermatoloog.
Ik verwachtte een controle van mijn hele lichaam.

Anneke den Besten
16-01-2023

Vragenlijst ingevuld, telefonisch uitgenodigd, duidelijk antwoord op m’n vragen. Onderzoek werd duidelijk uitgelegd en is prima verlopen, fijne medewerker!

Natasja
31-01-2023

Prettige ontvangst door Marianne in Uden
Goede voorlichting

Annet van Horen
24-02-2023

Uitstekend geholpen door Funda bij MediHealth in Diemen! Ze was heel professioneel, vriendelijk en ervaren. Mooie praktijk en goede apparatuur.

Marleen van Dulemen
31-01-2023

Vriendelijk geholpen.
Mevrouw wist antwoord op al mijn vragen te geven.
Vind het goed dat er een preventie screening is (laagdrempelig!) voor allerlei aandoeningen.
Beter voorkomen dan genezen.

Claudia Lagerweij
11-01-2023

Hartelijk ontvangen,goede uitleg wat er gedaan wordt,duidelijk,en alles in overleg,heel fijne dokters assistente,neemt echt de tijd voor alle onderzoeken

Hanneke Voorn-Cramer
25-01-2023

Ik werd snel geholpen zeer vriendelijke en respect volle medenwerkers er werd goed naar mij geluisterd over hoe ik me voel kwa klachten gezelige ervaring zeer aan te raden

Wahib Hafsaoui
16-01-2023

Alles zag er netjes en verzorgd uit.
Het onderzoek werd van tevoren goed uitgelegd.
Prettige ervaring.

Ruizendaal-Vermeer
09-02-2023

Er wordt naar je geluisterd en serieus gekeken naar de dingen die je vraagt. Ze nemen de tijd voor je en alles wordt heel goed uitgelegd. Ik was erg tevreden.

van de Luitgaarden-Whyte
13-01-2023