Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Moedervlek verwijderen

Blog 29 november 2022
moedervlek verwijderen MediHealthGroup

Cosmetisch verwijderen

Wanneer je al een lange tijd met een moedervlek rondloopt waar je eigenlijk niet zo blij mee bent zou je er voor kunnen kiezen om deze cosmetisch te verwijderen. In de eerste instantie zou je misschien denken dat je daarvoor naar de arts moet, maar zou je dit wel doen? Is er misschien kans op littekens of doet de behandeling veel pijn?

Wat te weten voordat je een afspraak maakt

Allereerst kan je niet zomaar iedere moedervlek verwijderen. Voordat je een moedervlek verwijderd, moet er namelijk eerst achterhaalt worden of de moedervlek “goedaardig” is. Hierna krijg je dan een verwijsbrief waarop staat dat de moedervlek goedgekeurd is om weggehaald te worden. Bij MediHealthGroup kan je zo’n verwijzing kosteloos krijgen door een huidonderzoek afspraak te maken.

Dokter of een MediHealthGroup praktijk

De meeste mensen kiezen ervoor om naar de dokter te gaan wanneer zij een moedervlek willen verwijderen. Helaas gebruikt de dokter 2 verschillende methodes die vrijwel altijd gegarandeerd littekens achterlaten. Enerzijds kan de dokter ervoor kiezen om de moedervlek weg te branden. Je zal dan een klein pigmentvlekje overhouden na verwijdering. Anderzijds kan de dokter ervoor kiezen om de moedervlek weg te snijden en de hechten. Dan zal je een litteken van de hechtingen houden en daarbij heb je een lang herstel.

Bij MediHealthGroup maken wij gebruik va een plasmage machine. Hiermee wordt de kans op littekens geminimaliseerd, hoef je niet onder het mes te gaan en zal je geen last hebben van littekens. Er zal tijdens de behandeling een verdovende crème gebruikt worden waardoor de pijn als minimaal ervaren wordt.

Wanneer kan ik een moedervlek verwijderen middels plasmage?

Er zijn een aantal omstandigheden waardoor een plasmage behandeling niet geschikt zal zijn voor jou. Zo mag de omliggende huid niet pasgeleden door de zon gebruind zijn. Daarnaast kan de behandeling niet uitgevoerd worden op donkere huidskleurtypes, de huid waar een koortslip aanwezig is, wanneer je aan epilepsie lijdt of zwanger bent. Helaas kom je ook niet in aanmerking voor de behandeling wanneer in het behandelgebied fillers aanwezig zijn of wanneer je metalen platen of elektronische implantaten hebt.

Kan ik alleen moedervlekken verwijderen?

Naast moedervlekken kunnen wij nog andere plekjes op de huid verwijderen. Zo zouden wij ook ouderdomswratten, pigmentvlekken, steelwratjes en andere huidplekjes kunnen verwijderen. Wel moeten deze plekjes, net als de moedervlek, eerst gecontroleerd worden of de plekjes daadwerkelijk goedaardig zijn.

Plekje verwijderen?

Bekijk alle voordelen van het verwijderen van een moedervlek bij MediHealthGroup

  • Direct een verwijzing van de dermatoloog
  • Verminderde kans op littekens
  • Non-invasief
Boek jouw afspraak!
Deel dit artikel

Relevante artikelen