Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Maagklachten afkomstig van een voedselallergie

Blog 24 juni 2022
Imupro

Oorzaken van maagklachten

Huisartsen in Nederland worden elk jaar bezocht door circa 800.000 mensen met maagklachten. Het grootste deel van deze klachten zijn het gevolg van het voedingspatroon en de levensstijl van de patiënt. Ongeveer 30 procent van de patiënten heeft een maagbacterie die in veel gevallen met medicijnen kan worden verholpen. Er zijn echter ook mensen die deze bacterie hebben, maar er geen maagklachten door ontwikkelen. Meestal ontstaan de klachten echter doordat het slijmvlies aan de binnenkant van de maag overgevoelig is of doordat de maag niet goed kan bewegen. Over het algemeen worden maagklachten erger door verzurende omstandigheden. Een andere oorzaak van de maagklachten kan komen door een (kruis)allergie. Een allergie is vaak lastig te herkennen doordat er heel veel verschillende soorten allergieën zijn. Wil je toch een allergie herkennen? Lees dan vooral verder.

Veel voorkomende maagklachten

De mensen die naar de huisarts gaan met maagklachten die wijzen naar een allergie,  hebben vaak ook last van andere allergische symptomen. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van jeuk , een branderig gevoel, buikpijn en diarree. Daarnaast komen ook misselijkheid, overgeven en een opgeblazen of overmatig vol gevoel vaak voor. Ook kan een voedselallergie herkend worden aan klachten na het eten van specifiek voedsel. Bijvoorbeeld na het eten van noten kunt u daarna jeuk hebben en moeite met ademhalen.

maagklachten imupro

Symptomen voedselallergie

Gastro intestinale klachtenGewichtstoenameHuidproblemenChronische pijnen
Ziekte van ChrohnOvergewichtEczeemMigraine
Prikkelbaar darm syndroom (PDS)GewrichtsklachtenHuidschilfersHoofdpijnen
Opgeblazen gevoelChronische gewichtsproblemenAtopische eczeemVermoeidheid
MisselijkheidVerhoogde bloeddrukJeuk
DiarreeObesitasPsoriasis

Veel mensen raken langzaam overgevoelig voor bepaalde producten

Tegenwoordig ontwikkelen steeds meer mensen een intolerantie voor gluten, lactose, alcohol, bepaalde soorten suiker en slechte vetten, tenzij ze worden geboren met een allergie. Deze intoleranties ontstaan wanneer het lichaam bepaalde stoffen herhaaldelijk niet goed kan verteren. Dat kan komen doordat er teveel van gegeten wordt of doordat men zo gestrest is, dat het lichaam denkt dat er geen tijd en ruimte is om de voeding goed te verteren. Wanneer je lichaam merkt dat er een bepaalde voedingssoort binnenkomt wat het in het verleden niet goed verwerkt kon worden, reageert het overgevoelig op.  Je maag doet een groot gedeelte van het werk dat hoort bij het verteringsproces. Dit gaat makkelijker wanneer je niet te veel in een keer eet en je eten goed kauwt. Veel mensen met maagklachten voelen zich veel beter als ze overstappen op zes kleine maaltijden per dag. Na een maaltijd is het verstandig om een uur lang rustig aan te doen. Daarna is het goed om te bewegen of te sporten dit draagt enorm bij een goede vertering.

maagklachten die leiden naar een voedselallergie

Komen mijn klachten van een allergie?

Wij van MediHealthGroup bieden jou een oplossing om erachter te komen of jij een mogelijke allergie hebt, waarbij we kijken naar de behoeftes van uw lichaam. Deze oplossing komt in de vorm van een test genaamd  ImuPro. De ImuPro testen zijn dé oplossing om vast te stellen of jij een vertraagde voedselallergie hebt. Eet je darmen en daarmee je geestelijke gesteldheid gezond! Wanneer je regelmatig last hebt van aandoeningen waarvan je de precieze oorzaak niet kan vinden, zou dit mogelijk veroorzaakt kunnen worden door een voedselallergie. Deze blijft vaak moeilijk te traceren doordat de symptomen pas na enkele uren en soms zelfs wel dagen kunnen ontstaan. Met de ImuPro kan je eindelijk de oorzaken van symptomen achterhalen en voorkomen.

Benieuwd naar jouw allergieën?

Bestel dan onze ImuPro! Het uitvoeren van de test is zeer gemakkelijk en je kan gewoon zelf thuis uitvoeren. Binnen 2 weken ontvang je dan het resultaat met het overzicht op een eventuele allergie.

  • Krijg inzicht op jouw allergie
  • Pak onverklaarbare klachten aan
  • Neem niet langer genoegen met chronische kwalen
Bestel hier!
Deel dit artikel

Relevante artikelen