Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Kan je lightproducten beter laten staan?

Blog 15 juli 2022
light producten gezonder

Wat houdt een lightproduct in?

Volgens Europese regelgeving houdt light verlaagd in. Als op de verpakking van een product ‘light’ wordt vermeld, heeft het (vergeleken met het standaard product) 30 procent minder calorieën (kcl), suikers of vetten. Op het product zelf moet altijd vermeld worden wat er precies verlaagd is. Al met al lijkt het er dus op dat lightproducten gezonder ogen, maar is dit ook echt zo? Lees dan verder!

Zijn lightproducten gezonder?

Over het algemeen denken veel mensen dat lightproducten gezonder zijn, dat vaak niet zo. In lightproducten zitten wel vaak minder calorieën (kcl), suikers of vetten maar die worden dan weer gecompenseerd met meer zouten of koolhydraten in een product. Ook heeft het lichaam een bepaalde calorie behoeften nodig omdat deze vaak in light producten minder zijn , kan je een hongerig gevoel houden. Om dit hongerige gevoel te laten verdwijnen is de kans op snoepen en snaaien hoger. Bij snaaien en snoepen krijg je toch weer veel calorieën, suikers en vetten binnen. Misschien wel de voedingsstoffen die je tijdens het eten van het lightproduct vermeden hebt.

light producten gezonder

Light frisdranken een betere optie

In frisdranken zitten vaak veel calorieën en suiker waardoor het niet heel gezond is. Als je een gezonde leefstijl wilt aanhouden is het dus verstandig om frisdrank te vermijden. Een alternatief hiervoor kan light frisdrank zijn. In light frisdranken zijn de suikers vervangen door zoetstoffen. Per light frisdranken zitten mengsels van zoetstoffen om zo goed mogelijk de smaak na te bootsen. Deze zoetstoffen zijn een stuk gezonder voor je dan suiker ze zijn namelijk goedgekeurd door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) en hebben een E-nummer gekregen.

Voor- en nadelen lightproducten

Hieronder volgen een aantal voordelen en nadelen van lightproducten.

De voordelen

  • Ze kunnen je helpen om minder van een bepaalde voedingstof te nuttigen. Bijvoorbeeld wanneer je een verhoogde cholesterol hebt wil je minder vet nuttigen daar kunnen light producten bij helpen.
  • Het kan bijdragen aan het verliezen van gewicht.
  • Het geeft je een gezonder gevoel.

De nadelen

  • Het is vaak duurder dan het normale product.
  • Waar de vetten verlaagd zijn zitten er vaak meer suikers in.
  • Je houdt er vaak een hongergevoel aan over.

 

light producten gezonder

Een andere oplossing voor afvallen

Wij van MediHealthGroup bieden jou een oplossing om een balans te vinden in het afvallen waarbij we kijken naar de behoeftes van jouw lichaam. Je krijgt een eetschema die bij jouw past waardoor je niet meer bewust voor lightproducten hoeft te kiezen. De MetaCheck is een test waarmee we onderzoeken wat jouw behoeftes zijn voor jouw lichaam. Dit gebeurt op basis van DNA-onderzoek. Hierbij kijken we o.a. naar de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten of vetten. Met het resultaat uit het onderzoek ontvang jij een volledig persoonlijk dieet afgestemd op jouw lichaamsbehoefte. Doordat jouw lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die voldoen aan jouw behoefte zal jij je zich zowel mentaal als fysiek beter voelen.

Nieuwsgierig naar uw behoefte op basis van jouw DNA?

Bestel dan onze MetaCheck! Het uitvoeren van de test is zeer gemakkelijk en je kan gewoon zelf thuis uitvoeren. Binnen 2 weken ontvang je dan het resultaat met het overzicht van welk type metabolisme je hebt.

  • Inzicht op jouw metabolisme
  • Gratis persoonlijk voeding -en sportadvies
  • Gratis toegang tot Nutrition portal
bestel het hier!
Deel dit artikel

Relevante artikelen