Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg

IgG-type III allergie, wat betekent dit?

Ik ga de ImuPro vertraagde allergietest doen, maar wat wordt er precies getest?

Helaas wordt door veel mensen nog steeds het verschil tussen voedselintolerantie en voedselallergie niet goed begrepen. Bij een voedselintolerantie gebeurd er namelijk iets heel anders in je lichaam dan bij voedselallergie. Belangrijk dus om dat verschil eerst goed inzichtelijk te hebben.

Voedselintolerantie

Bij voedselintolerantie lijdt jouw lichaam een enzymtekort. Hierdoor kan jouw lichaam bepaalde voedingsmiddelen niet goed verteren, wat erg vervelend kan aanvoelen.

Voedselallergie

Voedselallergie is een probleem dat vaak voorkomt, maar waar weinig bij stilstaan wordt. Bij voedselallergie reageert je immuunsysteem en is deze reactie de voornaamste reden van jouw klachten. Jouw immuunsysteem gaat tegen bepaalde voedingsmiddelen antistoffen aanmaken. Bij voedselallergie heb je echter twee reacties die te onderscheiden zijn. Je kan last hebben van een directe voedselallergie: IgE. Dit houdt in dat je lichaam direct antistoffen aanmaakt en je daardoor ook vrij snel na het eten van deze “trigger” voedingsmiddelen last gaat krijgen. Dit kan in onder andere in de vorm van huiduitslag gaan uiten. Deze reactie is over het algemeen heftiger dan de tweede reactie die kan optreden.

De tweede reactie die kan optreden is een vertraagde voedselallergie: IgG. Bij een IgG-voedselallergie treden de symptomen vaak uren en soms zelfs dagen later op. Hierdoor is het veel lastiger om er achter te komen welke voedingsmiddelen de recatie veroorzaken. De ImuPro vertraagde voedselallergie test kan hierbij de oplossing zijn! Deze spoort de immuunrespons van immuunglobuline G (IgG) op.

Hoe ontstaat IgG-voedselallergie (type-III)

80% van het immuunsysteem bevindt zich in de darmen, hoogstwaarschijnlijk starten ook daar de problemen van een voedselallergie.

Bij het type III voedselallergie reageert het immuunsysteem op onschadelijke voedselbestanddelen met specifieke igG-antilichamen. Door medicijngebruik, milieu en stress kan er in het lichaam een beschadigde darmwand ontstaan, hierdoor kunnen voedselbestanddelen door de darmcellen heen komen, waardoor er een immuunreactie kan optreden.

De voedselantigenen en antilichamen vormen samen de immuuncomplexen die zich kunnen hechten aan organen en weefsels. De immuuncomplexen kunnen vernietigd worden door de Fagocyterende cellen en het complementsysteem. De Fagocyterende cel is een type witte bloedcel die schadelijke deeltjes, bacteriën en dode cellen opruimt. Het complementsysteem speelt samen met antistoffen en fagocyten een zeer belangrijke rol bij de afweer tegen micro-organismen. Wanneer de immuuncomplexen die zich hechten aan organen en weefsels kunnen deze beschadigd raken, dat kan het leiden tot ontstekingen die chronisch kunnen worden.

Hoe vindt de meting plaats?

Bij de ImuPro test wordt de vertraagde voedselallergie reactie gemeten door middel van een simpel bloedprikje die je vanuit huis kan uitvoeren. Jouw bloed wordt door het lab geanalyseerd waarna zij via een beveiligde e-mail jouw resultaten op de e-mail zetten in een overzichtelijk rapportage.

De Imupro is een hoogstaande en betrouwbare bloedanalyse die ontwikkeld is door R-Biopharm. In het laboratorium wordt specifiek geanalyseerd op IgG-antilichamen tegen bepaalde voedseleiwitten.

Met het resultaat van de test krijg je inzicht of een vertraagde voedselallergie (IgG type III) al dan niet de oorzaak is van jouw klachten. Je ontvangt een gepersonaliseerde rapportage waarmee je advies kunt krijgen van onze consulent. Doordat er individueel wordt getest op je voedingsmiddelen kun je doormiddel van de resultaten je samen met de consulent jouw voedingspatroon specifiek aanpassen. Hiermee zorg je voor een verbeterde levensstijl en een goed voedingspatroon!

Waar wacht je nog op? Bestel de ImuPro

Allergietest

Deel dit artikel