Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Huidveroudering tegengaan

Blog 29 november 2022
Huidveroudering tegengaan MediHealthGroup

Oorzaken van huidveroudering

Voor eeuwig een jonge, gave huid wil uiteraard iedereen. Helaas zijn er bepaalde gewoontes en gedragingen die eraan bijdragen dat je sneller jouw jeugdige uitstraling verliest. Het voorkomen van pigmentvlekjes, rode vaatjes en huidverslapping is lastig, maar je kan het huidverouderingsproces met de volgende tips aardig vertragen!

Zon als boosdoener

De grootste boosdoener van huidveroudering is het onbeschermd blootstellen van de huid aan Uv-stralingen. Onbeschermd je huid blootstellen aan zonlicht zorgt voor schade in de huidcellen. Deze schade kan leiden tot pigmentophoping waar ouderdomsvlekken uit ontstaan. Daarnaast zorgt de beschadiging voor een verminderde aanwezigheid van collageen. Collageen houdt de huid elastisch en draagt bij aan een strakke huid.

Zorg er daarom altijd voor dat je jouw huid voldoende insmeert met zonnebrand en daarnaast tussen één drie uur ’s middags de schaduw opzoekt.

Verouderde huid door voeding

Voeding heeft een degelijke invloed op de conditie van de huid. Een overmaat aan suikerconsumptie zorgt namelijk voor de verminderde aanmaak van collageen. Daarentegen zorgen voedingsmiddelen die de volgende voedingsstoffen bevatten voor een verbeterde huidconditie: Verzadigde vetten, omega 3-vetzuren, vitamine A, C en E, antioxidanten en zink.

Dit omdat deze voedingsstoffen bijdragen aan de aanmaak van belangrijke nutriënten voor de huid, ontstekingen remmen, collageen op peil houden en schadelijk Uv-licht absorberen.

Rimpels door roken

Naast dat roken ontzettend slecht is voor de longen en kan leiden tot COPD, is er daarnaast bewezen dat roken ook een negatieve werking heeft op de conditie van de huid. Door roken neemt de hoeveelheid vrije radicalen in de huidcellen toe en wordt de groei van fibroblasten geremd. Hierdoor wordt het collageen en elastine in de huid beschadigd en wordt de aanmaak van collageen geremd. Als gevolg wordt de huid slapper en ontstaan er langzaam maar zeker rimpels in het gelaat. De rimpels ontstaan vooral rond de mond, bovenlip en ogen. Deze worden ook wel rokersrimpels genoemd.

Stress en slaaptekort slecht voor de huid

Te veel stress zorgt, net als bij roken, voor meer vrije radicalen in de huidcellen wat voor afbraak van de huidcellen zorgt. Daarnaast wordt de huid barrière verstoort door een teveel aan cortisol waardoor de huid vatbaarder is voor bacteriën. Hierdoor zal uiteindelijk de huid valer en droger worden en zullen er rimpels ontstaan. Daarbij zorgt slaaptekort voor een daling in  collageen en hyaluronzuur. Ook hierdoor wordt de huid allereerst droger, verliest de huid zijn elasticiteit en ontstaan er rimpels.

Ik heb al tekenen van huidveroudering, wat nu?

Gelukkig is er nog geen man overboord wanneer er tekenen van huidveroudering op jouw gelaat aanwezig zijn. Met behulp van een plasmage behandeling kunnen onder andere rokerslijntjes, kraaienpootjes, maar ook andere rimpels in het gezicht aangepakt worden. Ouderdomsvlekjes kunnen daarnaast ook effectief verwijderd worden, dit allemaal non-invasief zonder hechtingen.

Bekijk wat MediHealthGroup voor jouw huidverbetering kan betekenen en maak direct een plasmage afspraak!

Voordelen van plasmage behandeling

Bekijk hier alle oordelen van een plasmage behandeling tegen huidveroudering.

  • Minder pijnlijk
  • Non-invasief
  • Verminderd risico op littekens
Boek nu jouw afspraak
Deel dit artikel

Relevante artikelen