Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Gram koolhydraten bij keto dieet?

Blog 21 juni 2022
Keto MetaCheck

Het aantal gram koolhydraten wat bij jou past

Is het voor jou ook herkenbaar dat het moeilijk te bepalen is hoeveel koolhydraten je gaat eten? Hierin maak je de keuze ga ik weinig koolhydraten per dag eten om snel af te vallen? Of ga ik daarboven zitten waardoor ik minder snel afval maar het wel langer vol houdt? Als eerst wat houdt een ketogeen dieet in? Een ketogeen dieet is een dieet waarin er extreem weinig koolhydraten worden gegeten. Het overige dat gegeten moet worden aan macronutriënten om de totale energietoevoer te voorzien, wordt gedaan doormiddel van eiwitten en vetten.  

De reden dat een koolhydraat vermindering effectief is voor het afvallen, komt doordat: je lichaam koolhydraten afbreekt in de vorm van glucose (suiker). Glucose geeft het lichaam energie. Als je koolhydraatarm eet, zit er weinig glucose in het bloed. En wordt er een voorraad gebruikt die opgeslagen ligt in de lever. Deze raakt steeds verder op omdat er veel minder koolhydraten gegeten worden. Om het lichaam toch te voorzien van energie gaat je lichaam over op vetzuurverbranding, waardoor er ketonen ontstaan. Deze ketonen kunnen gebruikt worden als energievoorziening van het lichaam. Je lichaam gaat in ketose.

Keto

Keuze aan de hand van jouw doel 

Om terug te komen op de keuze ga ik weinig koolhydraten per dag eten om snel af te vallen? Of ga ik daarboven zitten waardoor ik minder snel afval maar het wel langer vol houdt? Ieder menselijk lichaam is anders en heeft andere behoeftes. Voor de meeste mensen werkt het wanneer men weinig koolhydraten wilt gaan eten om tussen de 20 en 35 gram per dag te nuttigen. Wanneer deze manier wordt gekozen is dit vooral voor het afvallen op de korte termijn. Als je ernaar streeft om je lifestyle te veranderen, is het advies om te kiezen voor een hogere inname van koolhydraten, namelijk tussen de 35 en 60 gram per dag. Hierdoor val je wel minder snel af maar is het keto dieet langer vol te houden. Ook is dit een goede manier om je huidige levensstijl te veranderen in een keto levensstijl.

Balans tussen doordeweekse dagen en het weekend bij een keto dieet  

Ook kan er gekozen worden tussen een verschil van koolhydraat inname op doordeweekse dagen en het weekend. Op de doordeweekse dagen kan je ervoor kiezen om minder koolhydraten in te nemen dan in het weekend namelijk tussen de 20 en 35 gram per dag. In het weekend staan namelijk vaak de sociale verplichtingen voor de deur. Om toch gezellig mee te kunnen doen kan je ervoor kiezen om daarom dus ook meer koolhydraten te nuttigen dit kan tussen de 25 en 60 gram per dag. Probeer zelf een balans te zoeken naar het aantal gram dat werkt.

koolhydraat arm dieet Keto

Ook een oplossing voor het aantal gram koolhydraten, eiwitten en vetten

Wij van MediHealthGroup bieden jou een oplossing om een balans te vinden in het afvallen waarbij we kijken naar de behoeftes van jouw lichaam. Deze oplossing komt in de vorm van een test genaamd MetaCheck. De MetaCheck is een test waarmee we onderzoeken wat jouw behoeftes zijn voor jouw lichaam. Dit gebeurt op basis van DNA. Hierbij kijken we o.a. naar de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten of vetten. Met het resultaat uit het onderzoek ontvang jij een volledig persoonlijk dieet afgestemd op jouw lichaamsbehoefte. Doordat jouw lichaam de juiste behoeftes binnen krijgt ga jij zich zowel mentaal als vitaal beter voelen en wordt dit op een natuurlijke manier gereguleerd.

Twijfel je of de MetaCheck bij je past? Doe dan onze kennistest!

De uitslag van de kennistest geeft een inzicht of de MetaCheck bij jou past en duurt circa 2 minuten!

  • Inzicht op jouw metabolisme
  • Genetische analyse
  • Uitslag kennistest mag niet gebruikt worden als vervanging van professioneel medisch advies
Start de quiz!
Deel dit artikel

Relevante artikelen