Huidveroudering
De meeste vrouwen zijn er doodsbang voor, maar het is een volkomen normaal proces; huidveroudering. Dit proces start rond je 20ste levensjaar en is met de jaren beter te zien. Vele vrouwen zijn bang voor het huidverouderingsproces, maar slechts weinig vrouwen weten hoe huidveroudering ontstaat.
In- en uitwendige factoren
Huidveroudering wordt beïnvloed door inwendige en uitwendige factoren. Onder inwendige factoren worden eigenlijk alle erfelijke factoren geschaald. De snelheid waarmee jouw huid veranderd is namelijk afhankelijk van jouw DNA. Vaak kan je aardig bepalen hoe snel jouw huid zal verouderen aan de hand van de huid van jouw ouders.
Onder uitwendige factoren verstaat men factoren die afkomstig zijn uit de omgeving. Denk hierbij aan zonlicht, luchtkwaliteit, voeding, maar ook roken en hormonen worden hieronder geschaald. Het belangrijkste onderscheid is dat inwendige factoren, biologisch gebonden zijn en er geen invloed op uitgeoefend kan worden terwijl dit bij de uitwendige factoren wel kan.
Huidlagen en veroudering
De huid bestaat uit 3 lagen namelijk:
- De opperhuid;
- Lederhuid;
- Onderhuids bindweefsel.
Wanneer je ouder wordt, worden de opperhuid en lederhuid langzaam dunner. De opperhuid wordt dunner door schadelijke Uv-straling die de huidcellen aantast. De lederhuid wordt met de jaren dunner doordat je lichaam, hoe ouder je wordt, steeds minder collageen en elastine aanmaakt. Hierdoor verliest je huid ook een bepaalde maat van stevigheid. In het bindweefsel neemt de aanmaak van hyaluronzuur af. Dit zorgt voor de soepelheid en het vochtgehalte van de huid. Hierdoor zal de huid slapper en stugger worden en zullen er rimpels en plooien ontstaan.
Tekenen van huidveroudering
Tekenen van huidveroudering zijn niet enkel alleen rimpels en plooien. Hiernaast kunnen tekenen van huidveroudering verschijnen in de vorm van ouderdomsvlekken en -wratjes, steelwratten, verwijde bloedvaten, zweertjes en huidplekjes die kunnen duiden op huidkanker. Daarbij kan een afwijkende de textuur en kleur van de huid ook duiden op een verouderde huid.
Wat te doen tegen huidveroudering
Huidveroudering is helaas niet te stoppen, wel kan je het huidverouderingsproces vertragen door voldoende zonnebrand te smeren, gezond te eten en alcohol met mate te nuttigen. Daarbij helpt het om voldoende slaap en weinig stress te hebben. De al eerder ontstane huidverouderingstekenen kunnen daarnaast middels een plasmage behandeling verwijderd en vermindert worden.
Bekijk wat MediHealthGroup voor jouw huidverbetering kan betekenen en maak direct een plasmage afspraak!