Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Relatiekilo’s, is het te voorkomen?

Blog 6 juli 2022
relatiekilo's MetaCheck

 

 

Gelukkiger door relatiekilo's MetaCheck

In een goede relatie worden koppels zwaarder

Uit een onderzoek, gepubliceerd door American Psylogical Association, is gebleken dat mensen die in een gezonde en een gelukkige relatie zitten, meer aankomen dan mensen die in een minder gelukkige relatie zitten. Zij kwamen erachter dat een gelukkig persoon gemiddeld elk jaar zo’n 1,8 kilo aankomt. De eventuele oorzaken van relatiekilo’s zijn: het opscheppen van grotere porties, meer op de bank hangen met snacks en meer buitenshuis eten. Wanneer we kijken naar het verschil tussen mannen en vrouwen, wordt maar liefst 69 procent van de mannen in een relatie zwaarder. Opvallend is de verhouding tussen het percentage ten opzichte van vrouwen. Bij vrouwen wordt namelijk 45 procent in een gelukkige relatie zwaarder.

De grote vraag is dan ook: Kunnen deze hoge percentages verminderd worden?

Oorzaak nummer 1 van relatiekilo’s

Misschien verbaast het je niet, maar oorzaak nummer één van relatiekilo’s is het meer buitenshuis eten dan toen je singel was. Volgens een peiling uit 2018 ,van het marktonderzoeksbureau OnePoll, noemde 40 procent van de peiling het buitenshuis eten als oorzaak nummer één van relatiekilo’s. Verder geeft 34 procent aan minder te bewegen in een relatie.

Is het aankomen van relatiekilo’s definitief een slecht teken?

Het aankomen is zeker niet per definitie een slecht teken. Het is juist gebleken gelukkigere stellen over het algemeen meer aankomen dan stellen die minder tevreden zijn over hun relatie. Je gaat namelijk sneller gezellig met elkaar op de bank zitten met een zak chips, toastjes met brie of andere ongezonde snacks. Dit omdat de meeste mensen in hun achterhoofd houden: “ik hoef verder op niemand meer indruk te maken”. Mensen in een gelukkige relatie voelen zich comfortabel.

Tips voor het voorkomen van relatiekilo’s

Wanneer je door de relatiekilo’s niet meer lekker in je vel zit, zijn hier wat tips om hiervan af te komen of om de relatiekilo’s bij voorbaat te voorkomen.

  1. Doe gezonde boodschappen. Wanneer er gezonde boodschappen in de koelkast liggen ga je eerder zelf koken i.p.v. buitenshuis eten. Daarbij zullen de maaltijden die je dan klaarmaakt minder calorierijk zijn.
  2. Gebruik je partner als sportmaatje. Onderzoek toont aan dat wanner je samen traint, je intenser en productiever bent. Je doet dan toch een gezellig activiteit met je partner, maar dit keer heeft het een positieve invloed op je gezondheid.
  3. Probeer je te houden aan je eigen eetporties grootte. Wanneer jij je partner bij wilt houden met eten en alcohol drinken, zal je sneller te veel eten of drinken. Mannen kunnen nou eenmaal meer eten dan vrouwen, dus houd hier rekening mee bij het opscheppen van eten en het snacken.
  4. Bestel een glas wijn i.p.v. een fles. Alcohol bevat namelijk veel loze calorieën. Om toch te kunnen genieten van de smaak, maar niet achteraf spijt te hebben vanwege de invloed die alcohol heeft op je gewicht, is het verstandig om te minderen in drankconsumptie.

voorkomen van relatiekilo's

Een andere oplossing voor het tegengaan van relatiekilo’s

Wij van MediHealthGroup bieden jou een oplossing om een balans te vinden in het afvallen waarbij we kijken naar de behoeftes van jouw lichaam. Deze oplossing komt in de vorm van een test genaamd MetaCheck. De MetaCheck is een test waarmee we onderzoeken wat jouw behoeftes zijn voor jouw lichaam. Dit gebeurt op basis van DNA-onderzoek. Hierbij kijken we o.a. naar de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten of vetten. Met het resultaat uit het onderzoek ontvang jij een volledig persoonlijk dieet afgestemd op jouw lichaamsbehoefte. Doordat jouw lichaam de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die voldoen aan jouw behoefte zal jij je zich zowel mentaal als fysiek beter voelen. Echter, nog belangrijker is dat dit op een natuurlijke en duurzame manier gereguleerd wordt.

 

Twijfel je over de MetaCheck bij je past? Doe dan onze kennistest!

De quiz geeft een inzicht of de MetaCheck bij jou past en duurt circa 2 minuten!

  • Inzicht op jouw metabolisme
  • Genetische analyse
  • Uitslag quiz mag niet gebruikt worden als vervanging van professioneel medisch advies
Start hier!
Deel dit artikel

Relevante artikelen