Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg

Snel en effectief afvallen door je lichaam te kennen

De helft van de volwassenen in Nederland heeft last van overgewicht. Bijna een derde van die groep lijdt zelfs aan obesitas. Zwaarlijvigheid is heel vervelend omdat alles meer energie kost. Daarnaast zijn veel mensen met overgewicht niet blij met zichzelf waardoor ze minder gelukkig zijn. Op de lange termijn kan het een heleboel ziektes veroorzaken. Als je wilt afvallen dan is het verstandig om even goed na te denken over de methode die het beste bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld aan de hand van een DNA test laten nakijken wat er bij jou voor zorgt dat de kilo’s er maar bij blijven komen.

MetaCheck

Oorzaken van overgewicht

Sinds het einde van de 20e eeuw brengen steeds meer mensen het grootste gedeelte van hun dagen door in een zittende houding. Dat zorgt ervoor dat we veel minder calorieën verbranden dan vroeger en onze vertering langzaam wordt. Daarnaast is het ook wel erg moeilijk geworden om gezond te eten. Er is geen tijd beschikbaar om alle maaltijden zelf vanaf de basis te bereiden. De reeds voorbereide producten die we gebruiken bevatten teveel suikers, vetten en chemische middeltjes die ons hongergevoel vergroten. Daarnaast kun je op elke straathoek heerlijke en gevarieerde snacks kopen. Door deze en andere omstandigheden krijgen veel mensen met overgewicht te maken en moeten op een gegeven moment afvallen.

Het beste dieet

Er zijn tientallen verschillende ‘wonderdiëten’ op de markt. Ze beloven allemaal dat je binnen afzienbare tijd zult afvallen tot je ideale gewicht. Uiteraard worden deze voedingsplannen aangeprezen door mensen die er succes mee hebben behaald, maar dat betekent niet dat het voor iedereen werkt.

Misschien heb je al een behoorlijk assortiment aan oefeningen en voedingsplannen uitgeprobeerd en werkt op den duur niets. Waarschijnlijk blijf je net als vele anderen steeds weer op een minder dan optimaal gewicht hangen of het lukt wel om af te vallen, maar je komt vervolgens twee keer zo snel weer aan. Dat komt doordat het beste dieet niet bestaat. Iedereen heeft een ander metabolisme en wat voor de één wonderen bewerkstelligt kan voor de ander juist desastreus zijn.

Het antwoord ligt in je genen

Je hebt een heleboel genen in je DNA die invloed uitoefenen op je metabolisme. Daardoor kunnen sommige mensen zoveel eten als ze willen zonder een gram aan te komen. Anderen eten veel minder dan 2000 kilocalorieën per dag en toch lukt het hen niet om af te vallen. Voor sommige genen ligt de sleutel in beweging terwijl anderen succes kunnen boeken bij het afvallen door koolhydraten – of juist vet – te mijden. De beste dieet formule is dus compleet afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Laat je genen analyseren

De MetaCheck is de snelste manier om erachter te komen wat het perfecte dieet voor jou is op dit moment. Deze test analyseert jouw DNA op de aanwezigheid van bepaalde genen die een wetenschappelijk bewezen effect hebben op het gewichtscontrolesysteem. Het gaat daarbij om genen waarvan de werking positief kan worden beïnvloed door je voedings- of bewegingspatroon aan te passen. Deze genen komen niet bij iedereen evenveel voor.

Relevante genen

De lijst met genen die wordt geanalyseerd is groeiende. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of je veranderingen hebt in het ApoA2 of het FABP2 gen. Dat kan ertoe leiden dat je bovengemiddeld veel vetten opneemt en bij de laatste geldt ook een verhoogd risico op het ontwikkelen van diabetes. In dit geval kan een vetarm dieet in combinatie met beweging dus de oplossing zijn. Bij mensen met het ADRB3 gen geldt dat ze weinig vetten verbranden wanneer ze duursporten terwijl de aanwezigheid van bepaalde varianten van ADRB2 er juist op wijzen dat je door duursporten te beoefenen efficiënt vet kunt verbranden.

Op deze manier zijn er ook genen die juist wijzen op gewichtstoename bij de consumptie van koolhydraten. Mensen die deze genen dragen zullen dus juist succesvoller afvallen met een koolhydraatarm dieet. Andere genen verstoren het gevoel van verzadiging. Daardoor hebben mensen met dit gen altijd honger. Voor hen is het niet zo belangrijk wat ze eten, maar wel hoeveel. Voor hen kan intermittent fasting een oplossing bieden als ze ook gaan sporten en hun porties reguleren.

Met de juiste aanpak wordt afvallen mogelijk

Afvallen is nooit makkelijk. Je moet ineens allerlei leuke en gezellige gewoontes veranderen en in het begin is je hoofd het er nooit mee eens. Een dieetplan is al helemaal niet vol te houden als je je zwak of misselijk gaat voelen – of als het geen effect heeft. Die problemen zijn verleden tijd met de MetaCheck. Zo gauw je weet wat jouw unieke systeem nodig heeft om gezond te worden is succes gegarandeerd. Je zult zien dat je energieniveau binnen een week beter wordt, dat je lichaam beter aanvoelt en dat je langzaam maar zeker naar dat optimale gewicht gaat.