Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Collecteren voor de hartstichting 9 tot en met 15 april

Blog 29 maart 2023
Collecteren voor de hartstichting 9 tot en met 15 april

Belangrijke informatie: van 9 tot en met 15 april 2023 gaat collectanten van de hartstichting weer langs de deur om geld op te halen voor de hartstichting. Uiteraard kan ook buiten deze actieweek op verscheidene manieren geld binnengehaald worden om onderzoek naar hart- en vaatziekte te steunen. Waarom is het binnenhalen van geld zo essentieel en waarvoor wordt het binnengehaalde geld gebruikt door hartstichting?

Collecteweek belangrijk

In Nederland zijn ongeveer 1,7 miljoen burgers die lijden aan een hart- of vaatziekte. Indien hier niks tegen wordt gedaan, zal naar schatting binnen 7 jaar dit getal met maar liefst 1 miljoen burgers toenemen. Iedere donatie aan de hartstichting kan dus voor een groot verschil zorgen bij alle patiënten en risicogroepen.

Waar worden de donaties voor ingezet?

Het geld wordt op verschillende manieren uitgegeven ter ondersteuning van de strijd tegen hart- en vaatziekte. Zo wordt het geld ingezet om de Nederlandse samenleving hartgezonder te maken. Vervolgens wordt het geld besteed ter voorkoming van hart- en vaatziekte, maar nog belangrijker: het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekte. Zij onderzoeken onder meer de erfelijke aanleg van hart- en vaatziektes en hoe dit te achterhalen is bij mensen. Verder wordt het belangrijke onderwerp: de verschillen van hart- en vaatziekte bij mannen en vrouwen, onderzocht.

Hoe kan geld ingezameld worden?

Er zijn 3 manieren waarop gecollecteerd kan worden door collectanten van de hartstichting. Er kan bijvoorbeeld gecollecteerd worden met de mobiel waarop een individuele collectepagina aangemaakt kan worden. Daarbij kan er ouderwets gecollecteerd worden aan de deur om contant geld in te zamelen. De laatste optie is online geld binnen te halen door berichtjes te sturen naar bijvoorbeeld vrienden en familie.

Meer aandacht voor hart- en vaatziekte

Belangrijk is om meer bewustwording te creëren voor de indicaties en risicofactoren van hart- en vaatziekte. Door artikelen zoals deze te delen om aandacht vragen voor de collecte week kan al een verschil maken. Wellicht dat u andere kan enthousiasmeren om ook te collecteren van 9 tot en met 15 april. Door informatie te verspreiden over het voorkomen van hart- en vaatziekte doormiddel van het laten uitvoeren van een preventief hart- en vaatonderzoek is essentieel. Dit kan bijvoorbeeld bij een van de locaties van MediHealthGroup zonder een verwijzing van een huisarts. Deze onderzoeken zijn volledig vergoed door de zorgverzekeraar en gaan dus niet af van het eigen risico.

Zet u zich in voor de strijd tegen hart en vaatziekte?

Deel dit artikel

Relevante artikelen