Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg

Hoog cholesterol: veroorzaker van hart- en vaatziekte

Ongeveer 25 procent van de Nederlandse bevolking in de leeftijd categorie van 30 t/m 70 jaar heeft een te hoog cholesterol. Als er sprake is van een te hoge cholesterolwaarde merkt u daar in het dagelijks leven niet veel van, maar op lange termijn kan dit zorgen voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Een te hoog cholesterol wordt daarom niet gezien als ziekte en onderzoek hiernaar ook niet vergoed vanuit de basisverzekering.

Dichtslibbende bloedvaten als gevolg

Als uw cholesterol jarenlang te hoog is, kan het in de wand van jouw bloedvaten ophopen. Dit kan tot vervelende lichamelijke problemen leiden zoals angina pectoris (pijn op de borst), nierschade, een hartinfarct of een beroerte. Doorgaans verslechterd de gezondheid bij het hebben van een te hoog cholesterol. Maak een afspraak voor slechts €34,50 bij MediHealthGroup om uw cholesterol in kaart te brengen.

Maak direct een afspraak
Cholesterol onderzoek MediHealthGroup
Diagnose MediHealthGroup (6)

Meting van cholesterol

Het meten van uw cholesterol wordt gedaan door middel van een bloedprikje. Voor de afspraak dient men nuchter te zijn, dat wil zeggen; nog niets geconsumeerd hebben. De controle vindt bij voorkeur plaats na een periode waarin er een normaal eetpatroon is aangehouden en het lichaamsgewicht stabiel is.

Het apparatuur meet:

  • Het totaalcholesterol;
  • Lipoproteïnecholesterol met hoge dichtheid (HDL);
  • Lipoproteïnecholesterol met lage dichtheid (LDL);
  • Triglyceriden (Trig);
  • Niet-HDL en Chol/HDL-ratio in volbloed;
  • Serum en plasma.

Behoort u niet tot een risicogroep, is een meting pas nodig vanaf 50 jaar, om de vijf jaar en vanaf 65 jaar, elk jaar. 

 

CHolesterol verlagen met medicijnen MediHealthGroup

Aandacht voor een te hoog cholesterol

In 2020 overleden 18.411 vrouwen en 18.168 mannen aan hart- of vaatziekten.

Vele mensen zijn niet op de hoogte dat zij een verhoogd cholesterol hebben. Als gevolg hiervan is er geen besef van het verhoogde risico dat zij lopen op hart- en vaatziekte. Hierdoor vraag MediHealthGroup aandacht voor verhoogd cholesterol om:

  • Het aantal zieken en sterftegevallen terug te dringen voortkomend uit hart- en vaatziekten
  • De juiste diagnose op tijd te stellen
  • Verhoogd cholesterol in een vroeg stadium op te sporen

Heet u indicaties voor een verhoogd cholesterol?

Er zijn verscheidene factoren die bepalen of u onder de risicogroep voor verhoogd cholesterol valt

Ongezonde levensstijl

U rookt en drinkt veel en beweegt daarbij vrij weinig in het dagelijkse leven.

Erfelijkheid MediHealthGroup

Aanleg

U heeft aanleg voor hoog cholesterol. Uw lichaam maakt zelf namelijk veel cholesterol aan.

Leeftijd MediHealthGroup

Genetisch

In uw familie komt een hoog cholesterol veelvuldig voor waardoor men spreekt van een erfelijke aanleg voor een hoog cholesterol.

Ongezonde levensstijl MediHealthGroup

Ongezonde voeding

U eet veel ongezond eten waar veel suiker en verzadigde vetten in zitten. Daarbij eet u weinig groente, fruit en volkoren producten.

Procedure

1 Boek een afspraak

Boek voor slechts €34,50 een afspraak bij één van onze praktijken bij u in de buurt. Betalingen vinden binnen de praktijk plaats. Het is mogelijk om ofwel zelfstandig een consult in te boeken of samen met een receptioniste van MediHealthGroup.

2 Bezoek de praktijk

Kom langs bij één van onze praktijken op de door u gekozen tijd.

Tijdens de afspraak zal er via een vingerprikje een aantal druppels bloed worden afgenomen. Deze zullen geanalyseerd worden om uw cholesterolwaardes te bepalen.

3 Laat u adviseren door de medisch specialist

U ontvangt de uitslag van de test via een beveiligde e-mail.

Hierna kan u deze uitslag met uw huisarts bespreken om zo een behandelplan op te stellen.

Kom meer te weten over cholesterol

Cholesterol en medicijnen
Wat kan ik doen aan een te hoog cholesterol?

Hoog cholesterol is slecht voor jouw gezondheid. Wanneer je er achter komt dat je een te hoog cholesterol hebt, ben je eigenlijk niet ziek. Toch heeft een te hoog cholesterol veel invloed op de processen in je lichaam en is het daarom belangrijk om het hoge cholesterol aan te pakken.

Misschien dat je zelfs wel medicijnen moet slikken om jouw cholesterol te verlagen.

Lees meer
cholesterolwaarde meeting
De gevolgen van een te hoog cholesterol

Cholesterol is een vetachtige stof. Het zorgt voor de productie van cellen, hormonen en gal. De lever maakt allereerst cholesterol aan, maar daarbij kan cholesterol in het lichaam komen door het te  consumeren via voeding.

Zoals gezegd zijn er verschillende vormen van cholesterol waarin belangrijk onderscheid tussen gemaakt moet worden: HDL, Lipoproteïnecholesterol met hoge dichtheid, wordt gezien als het goede cholesterol. Dit komt omdat HDL helpt bij het opruimen van cholesterol uit het bloed.

Lees meer
medicijnen, cholesterol MediHealthGroup
Medicijnen om cholesterol te verlagen

Wanneer jouw cholesterol te hoog is, kan het soms zo zijn dat de dokter jou medicijnen gaat voorschrijven. Er is verschillende medicatie voor het verlagen van jouw cholesterol, bekijk hier welke soorten medicijnen er zijn om cholesterol te verlagen en bepaal samen met jouw huisarts welke geschikt is voor jou!

Het medicijn dat het meest wordt voorgeschreven wanneer iemand een te hoog cholesterol heeft is Statine. Statine is een cholesterolsyntheseremmer. Dit betekent dat statine de aanmaak van cholesterol in de lever onderdrukt.

Lees meer

Een greep uit onze beoordelingen

Prettige ontvangst en onderzoek. Alles duidelijk uitgelegd en in overleg. Fijn dat er een locatie in mijn eigen woonplaats is.

J. Leeflang
07-03-2023

Vandaag op locatie in Uden geweest, ik werd er heel netjes geholpen met 3 onderzoeken, door een vrolijke eerlijke lieve dame! Nu even 2 weken wachten op de uitslag.

Irene
28-02-2023

Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar.

Helma Kremers
22-02-2023

Ik ben heel hartelijk ontvangen door Funda. Ze heeft netjes en vakkundig uitgelegd wat bedoeling is en vervolgens de onderzoeken uitgevoerd.

Gülay Yalcin
28-02-2023

Zeer duidelijke en professionele uitleg van vragen .
Vriendelijke hulp en behandeling door Marianne.
Geeft een vertrouwd gevoel

Johan Ploeg
28-02-2023

Vriendelijk, nemen alle tijd voor je. Leggen alles netjes uit.

Henriet Lindemulder
07-03-2023

Ik voelde me welkom en ik kreeg een goede uitleg wat er ging gebeuren. De moedervlekken werden met zorg gecontroleerd en samen hebben we besloten welke moedervlekken op de foto zouden gaan om doorgestuurd te worden naar de dermatoloog. Ik ben blij dat ik het gedaan heb want nu krijg ik over 2 weken de uitslag en wat dat ook mag zijn, ik heb nu goed voor mezelf gezorgd!

Claire de Groot
15-02-2023

Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.

M van Weerdenburg
13-02-2023

Zeer snel en vriendelijk geholpen wekt vetrouwen.

mevr. GJ. Kohlmeijer
06-03-2023

Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt.
Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg.
Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd!
Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek.
Ook het gratis ecg was een kans.
Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst!
Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft.
Voorkomen is beter als genezen.

Louise
09-02-2023

Vriendelijk. Ze nemen de tijd voor je. Vakkundig. Duidelijke en heldere communicatie.

Anna Hoogenbosch
01-03-2023

Ik werd mooi op tijd geholpen. Na een fijn gesprek met Funda, konden de onderzoeken beginnen. Fijne ongedwongen sfeer. Volgend jaar wordt ik opnieuw opgeroepen, ik ben heel positief

Marion
17-02-2023

Zeer goede en snelle lijnen in communiatie. Dit heb ik ook ervaren bij aanvraag en verzending van test en doorstuern uitslag. Leveren hoge en zeer uitgebreide informatie en kwaliteit bij de uitslag met klantvriendelijk rapport van onderzoek. Persoonlijke en uiterst vriendelijke benadering. Bieden alle ruimte bij mogelijke vragen nav rapport. Ingrid

Ingrid
06-02-2023

Hele vriendelijke vrouw die mij heeft onderzocht. Ze heeft alles heel duidelijk uitgelegd. In overleg met mij zijn foto's opgestuurd. Ik voelde me op mijn gemak bij haar.

Dianne
17-02-2023

Precies op tijd aan de beurt en een fijne verpleegkundige

Marian Spijker
03-03-2023

Vandaagg langs geweest in Diemen bijzonder plezierig onderhoud gehad met Funda,ik kon alles vragen en kreeg een eerlijk, open en begrijpelijk antwoord.Dank daarvoor,ik zal zeker mijn ervaring delen met hen die ook een onderzoek zouden willen.Hartelijke groet.Jos Bavelaar

Jos Bavelaar
03-02-2023

Het stond op Facebook,dat veraste mij. Er is naar de plek gekeken die ik verdacht vond. Er is een scan van gemaakt en ik hoor de uitslag over 2 weken.Vriendelijk geholpen! En ik vind het positief dat je je daar op deze manier voor aan kunt melden! Het is ook drempelvrij!

Nanda van der Wolf
30-01-2023

Er wordt naar je geluisterd. Er is ruimte om achtergrond informatie die niet in het formulier aan de orde komt te bespreken.
Je wordt rustig en met respect behandeld.

Nicole Zwartbol
10-02-2023

Keurig netjes ontvangen door een vriendelijke medewerkster die verstand van zaken heeft.

Hilda Hatzmann
25-02-2023

Ik werd erg vriendelijk ontvangen, er werd uitgebreide uitleg gegeven en antwoord op al mijn vragen. En er werd ruim de tijd genomen

Nathalie van Elsacker
15-02-2023

Vanmiddag was ik bij Lisa. Een hele lieve vrouw/meisje.
Ze legde alles heel goed uit en ik was volledig op mijn gemak bij haar.
Dank je wel voor de fijne "behandeling"

K. Visser
07-02-2023

Heel nuttig zo’n preventief onderzoek. En nog gratis ook. Je wordt heel deskundig en adequaat geholpen. Ik kan het aanbevelen!

Bernadette van den Oudenrijn
16-02-2023

Ik ben geholpen door de assistent in Diemen. Hierbij heb ik 3 onderzoeken gedaan die snel en flexibel gedaan zijn. Ik ben vriendelijk ontvangen door een zeer enthousiaste assistent. Alleen het punt dat mij zeer irriteerde was dat de tafel waarop ik mijn arm legde erg wiebelde.

Melisa
18-01-2023

Ik werd serieus genomen ..ze nam de tyd om alles goed te onderzoeken ..fijne uitleg.. goed onderzoek..

Irene de Zeeuw
20-02-2023

Precies werk en info
Rust en aandacht
Vriendelijk
Goede uitleg van reden waarom je er bent
En hoe je er zelf over denkt
Goede stap in een richting voor evt verdere stappen te ondernemen voor onderzoek.

P. de J
18-01-2023

Snel onderzoek, wel anders dan ik verwachtte. Je moet zelf een plekje aanwijzen, daar wordt een scan van gemaakt en die wordt doorgestuurd naar dermatoloog.
Ik verwachtte een controle van mijn hele lichaam.

Anneke den Besten
16-01-2023

Vragenlijst ingevuld, telefonisch uitgenodigd, duidelijk antwoord op m’n vragen. Onderzoek werd duidelijk uitgelegd en is prima verlopen, fijne medewerker!

Natasja
31-01-2023

Prettige ontvangst door Marianne in Uden
Goede voorlichting

Annet van Horen
24-02-2023

Uitstekend geholpen door Funda bij MediHealth in Diemen! Ze was heel professioneel, vriendelijk en ervaren. Mooie praktijk en goede apparatuur.

Marleen van Dulemen
31-01-2023

Vriendelijk geholpen.
Mevrouw wist antwoord op al mijn vragen te geven.
Vind het goed dat er een preventie screening is (laagdrempelig!) voor allerlei aandoeningen.
Beter voorkomen dan genezen.

Claudia Lagerweij
11-01-2023

Hartelijk ontvangen,goede uitleg wat er gedaan wordt,duidelijk,en alles in overleg,heel fijne dokters assistente,neemt echt de tijd voor alle onderzoeken

Hanneke Voorn-Cramer
25-01-2023

Ik werd snel geholpen zeer vriendelijke en respect volle medenwerkers er werd goed naar mij geluisterd over hoe ik me voel kwa klachten gezelige ervaring zeer aan te raden

Wahib Hafsaoui
16-01-2023

Alles zag er netjes en verzorgd uit.
Het onderzoek werd van tevoren goed uitgelegd.
Prettige ervaring.

Ruizendaal-Vermeer
09-02-2023

Er wordt naar je geluisterd en serieus gekeken naar de dingen die je vraagt. Ze nemen de tijd voor je en alles wordt heel goed uitgelegd. Ik was erg tevreden.

van de Luitgaarden-Whyte
13-01-2023