Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg

Wat is een audiometrie onderzoek?

Een audiometrie onderzoek is een onderzoek dat wordt uitgevoerd om erachter te komen of jouw gehoor nog optimaal werkt. Bij een audiometrie onderzoek zal er gecontroleerd worden welke toonhoogte jij hoort. Het onderzoek is een pijnloos onderzoek die circa 15 minuten duurt.

Hoe werkt het onderzoek

Je krijgt een hoofdtelefoon op en een apparaatje in de hand met een drukknop. Door de hoofdtelefoon worden tonen aangeboden. Je wordt gevraagd op de knop te drukken wanneer je door de hoofdtelefoon een pieptoon hoort. Afwisselend worden zowel harde als zachte tonen geproduceerd, waardoor wij jouw gehoordrempel kunnen bepalen.

Maak direct een afspraak
Audiometrie onderzoek MediHealthGroup

De werking van het gehoor

Om geluid te horen gebruik jij je oren. Via je oorschelp komen er trillingen, ookwel geluid, jouw gehoorgang binnen. Via de gehoorgang zal de trilling richting jouw trommelvlies gaan. De trillingen zorgen ervoor dat jouw trommelvlies ook begint te trillen. De trillingen worden op deze manier doorgegeven aan het middenoor, waarin zich drie gehoorbeentjes bevinden. Via het middenoor wordt de trilling doorgegeven naar het binnenoor (slakkenhuis). In het binnenoor worden de trillingen opgevangen door een zenuw die de signalen doorgeeft aan de hersenen, waar het als geluid wordt waargenomen en begrepen. De kwaliteit van jouw gehoor heeft te maken met het functioneren van het middenoor en het binnenoor.

Werking gehoor MediHealthGroup