Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Afvallen zonder jojo-effect. Dit moet je erover weten

Blog 21 juni 2022
metacheck jojo effect

Wat is een jojo-effect en wat is de relatie met afvallen?

Ook altijd zo in de weer met afvallen maar schommelt jouw resultaat constant? Herken je dat je hierdoor ook minder gemotiveerd bent om het afvallen door te zetten en dus weer aankom?  Dan heb je last van het jojo-effect. Het jojo-effect ontstaat wanneer je constant terug valt in gewicht. Je gewicht heeft last van een op een neer gaande beweging vandaar dat het vernoemd is naar een jojo. Het jojo-effect ontstaat vooral wanneer je begint met een crash dieet. Een crash dieet is een dieet waarin je maar 900 calorieën per dag eet wat veel te weinig is. Als dit een tijdje volgehouden wordt, zal je aan het begin van dit afvalproces veel gewicht verliezen door vocht en spierverlies. Wanneer je de nodige kilo’s bent afgevallen en dit wilt vieren doormiddel van een etentje buiten de deur. Worden de ‘normale’ calorieën gegeten waardoor deze er weer dubbel en dwars aankomen.

Wanneer dit jojo-effect te lang aanhoud kunnen er ook andere nadelen ontstaan zoals:

  • Lichamelijke stress
  • Mentale stress
  • Stress op de werkvloer
  • Het verliezen van spiermassa
  • Het is slecht voor uw gezondheid

Metacheck Jojo-effect

Kan een jojo-effect voorkomen worden tijdens het afvallen?

Een jojo-effect is vaak de reden dat mensen stoppen met pogingen doen voor het verliezen van gewicht. Maar het jojo-effect kan voorkomen worden. Dit kan onder andere door: het stoppen van crash diëten, naast het minder eten ook gezonder eten, meer bewegen of door het toepassen van intermittent fasting. Door deze voorgaande manieren van afvallen toe te passen, zal je merken dat er geen sprake is van een jojo-effect. Wil je dit zogenaamde jojo-effect voor eens en altijd achter je laten? Zeg dan tegen jezelf dat je er klaar mee en er voor eens en altijd verandering in zal brengen!

Afvalshake

MetaCheck zodat u afvalt zonder jojo-effect

Een andere optie die er is om af te vallen zonder een jojo-effect is: via de MetaCheck. Doormiddel van jouw DNA wordt er bepaald welke macronutriënten het beste zijn om zo optimaal mogelijk af te vallen. Ook word er een bijpassend eet -en sportschema samengesteld. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de gratis Nutrition portal die online te vinden is. Hierop wordt er toegang verleend tot jouw persoonlijke ingerichte portaal, honderden recepten, sportoefeningen motiverende doelstellingen, richtlijnen voor de implementatie van een duurzame dieetverandering en een uitgebreide voedingsmiddelenlijst afgestemd op jouw stofwisselingsproces.

Nieuwsgierig naar uw behoefte op basis van uw DNA?

Bestel dan onze MetaCheck! Het uitvoeren van de test is zeer gemakkelijk en je kan gewoon zelf thuis uitvoeren. Binnen 2 weken ontvang je dan het resultaat met het overzicht van welk type metabolisme je hebt.

  • Wetenschappelijk inzicht op jouw metabolisme
  • Gratis persoonlijk voeding- en sportadvies
  • Onbeperkt toegang tot Nutrition portal
Bestel hier
Deel dit artikel

Relevante artikelen