Ondersteuner 1ste en 2de lijnszorg
Terug naar alle artikelen

Afvallen op basis van mijn DNA. De ideale methode!

Blog 16 juni 2022

Probeer eens af te vallen op basis van je DNA

Ben je ook ten einde raad? Je wilt afvallen en hebt hiervoor al talloze diëten geprobeerd maar toch willen de kilo’s er niet vanaf. Je bent niet de enige ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking kampt ook met overgewicht. En maar liefst 14 procent hiervan lijdt aan obesitas. Maar waarom lukt het de killerbody’s op socialmedia wel? Een mogelijke rede waarom je niet meer afvalt is: het niet recent bijwerken van je voeding- en sportschema. Het is belangrijk dat deze schema’s afgesteld worden op het gene wat een lichaam nodig heeft, dat is bij elke persoon anders. Op basis van jouw DNA kan er precies gekeken worden welk voedings- en sportschema bij jou past om zo jouw doelen te behalen.

Welke macronutriënt past het beste bij mijn dieet?

Bij een dieet is het belangrijk om erachter te komen welke macronutriënten voordelig zijn voor jouw metabolisme. Wat verstaan we onder macronutriënten? Onder macro’s vallen koolhydraten, eiwitten en vetten dit zijn de bouwstenen van ons lichaam, ze voorzien ons namelijk van energie. Per persoon verschilt het van welke macronutriënt je aankomt en van welke juist niet. Door een DNA test ook wel de MetaCheck genoemd kan er achterhaald worden welke macro’s het best bij jou passen. Aan de hand daarvan wordt er een voedingsschema opgesteld.

afvallen op basis van jouw DNA

Hoe achterhaald de MetaCheck welke macro’s er bij mij passen?

Bij deze manier van afvallen kijken wij specifiek naar wat een lichaam nodig heeft, waar een lichaam het beste op reageert en wat het beste bij jou past. Doormiddel van een mondswab wordt er DNA geïsoleerd uit jouw wangslijmvlies. Aan de hand van DNA wordt er precies onderzocht welke concentraties van de macro’s het lichaam nodig heeft. Op basis hiervan wordt een dieet samengesteld. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van de gratis Nutrition portal die online te vinden is. Hierop word er toegang verleend tot jouw persoonlijke ingerichte portaal, honderden recepten, sportoefeningen motiverende doelstellingen, richtlijnen voor de implementatie van een duurzame dieetverandering en een uitgebreide voedingsmiddelenlijst afgestemd op jouw stofwisselingsproces.

Hoe bevorderd mijn DNA mijn gezondheid?

Wij van MediHealthGroup bieden jou een oplossing om een balans te vinden in het afvallen waarbij we kijken naar de behoeftes van jouw lichaam. Deze oplossing komt in de vorm van een test genaamd  MetaCheck. Hierbij kijken we o.a. naar de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten of vetten. Met het resultaat uit het onderzoek ontvang jij een volledig persoonlijk dieet afgestemd op jouw lichaamsbehoefte. Doordat jouw lichaam de juiste behoeftes binnen krijgt, ga jij je zowel mentaal als vitaal beter voelen en wordt dit op een natuurlijke manier gereguleerd. Naast de positiviteit die dit met zich meebrengt, voorkomt u hierdoor ook het risico op diverse ziektes zoals: Obesitas, Diabetes Type 2, Hart- en vaatziekten en COPD.

dna

Hoe verloopt deze macro’s testprocedure?

  • Bestel een door jouw samengesteld pakket
  • Vul het registratieformulier in
  • Volg de instructies en verzend jouw afgenomen mondswab met bijgevoegde formulier
  • Onze laboranten zullen jouw mondswab onderzoeken
  • Binnen 14 dagen ontvang je jouw persoonlijk opgestelde rapportage op de mail
  • Bepaal en koop nu welke shakes bij jouw aangepaste voedingspatroon passen
Nieuwsgierig naar uw behoefte op basis van jouw DNA?

Bestel dan onze MetaCheck! Het uitvoeren van de test is zeer gemakkelijk en je kan gewoon zelf thuis uitvoeren. Binnen 2 weken ontvang je dan het resultaat met het overzicht van welk type metabolisme je hebt.

  • Inzicht op jouw metabolisme
  • Gratis persoonlijk voeding -en sportadvies
  • Gratis toegang tot Nutrition portal
MetaCheck
Deel dit artikel

Relevante artikelen